Klatring og canyoning på Mallorca

Mallorca er uden tvivl en af Europas smukkeste og mest varierede scenarier for klatreentusiaster. En overflod af bjerglandskaber og klippevægge, giver et utal af forskellige ruter og udfordringer til alle niveauer.

Sammenlagt er Mallorca det perfekte sted, for klatring i den fri natur og se solen stå op eller gå ned bag bjergtoppene, over havet.

Her får du et godt overblik over, hvad Mallorca kan byde på for dig, der vil opleve frihed, smuk natur og bedste forhold for denne fantastiske sport, klatring.

Klatreudflugter med instruktør på Mallorca

mand klatrer på klipper på mallorca, spanien

Heldagsudflugt med canyoing

Canyoning er sjov aktivitet, hvor du både skal vandre, klatre og hoppe rundt i naturens egne legepladser. Mallorca er som skabt til
fysisk aktivitet, og på denne heldagsudflugt kommer du virkelig til at se og mærke hvorfor øen er så ideel for sport og aktivitet. Instruktøren sætter dig
ordentligt ind i teknikkerne og giver dig tips og tricks hele vejen igennem. På vejen gennem den betagende natur, fortæller instruktøren om øens flora og fauna.

Se tilbud hos

gruppe mennesker hopper i vandet fra klipper

Klippeklatring og klippehop

Gør jer klar til en vild og sjov halvdagstur, når I skal ud til de rå klippeskrænter ved kysten som I skal klatre op og ned ad og hoppe i vandet fra. Undslip de travle strande og hotellernes lukkede områder, og kom med ud i den barske uspolerede natur og lad adrenalinen pumpe gennem årerne, på et uforglemmeligt eventyr som I kan grine og tale om i lang tid efter. Gør jer klar til at klatre op og ned ad rå klippevægge, svømme til undersøiske grotter langs kysten og springe fra klipperne ned i det krystalklare vand. Sådan leger voksne.

Se tilbud hos

vægklatring på udfordringsbane på mallorca i spanien

Udfordringsbane med vægklatring og 

Mellem de to populære sommerferiedestinationer, Ca’n Pastilla og s’Arenal, finder I udfordringsbanen Forestal Park Mallorca. Prøv kræfter med klatrevægge, sving jer mellem trækronerne og mærk adrenalinen i de mange ziplines i parken. Tag et afbræk fra stranden og kom ud og mærk kildren i maven for hele familien.

Se tilbud hos

Gode klatreområder på Mallorca

Det vil være svært, at sige præcist hvor de bedste steder for klatring er. Men der findes naturligvis steder, bedre end andre og steder mere passende for den enkelte, end andre.

En virkelig god ting ved Mallorca, er øens varierede landskab og den geniale infrastruktur, der gør det muligt at komme ud i alle afkroge, på kort tid.

Gennem sommermånederne vil klatrerende overvejende opholde sig omkring de høje bjerg og klipper, skyggefulde dale og selvfølgelig dybhavs soloklatring. Om vinteren vil man se en tilbagevenden af ​​bjergbestigere, til den varmere østkyst og sydvestkyst.

Langt de fleste meget anerkendte og velbrugte klatringsområder, hører til i Serra de Tramuntana bjergkæden og primært i den nordlige del. Her finder du udsøgte klippelandskaber, hvor du fra toppen af klipperne, kan skue ud over hele Mallorca og se Middelhavet, der ligger roligt som et blåt lagen rundt om øen. Desuden er klimaet i bjergene langt bedre tempereret, for udøvelse af fysisk anstrengende aktiviteter. Sydpå finder du flere steder der er ideelle for nybegyndere.

For netop nybegyndere, der leder efter et sikkert og samtidig smukt sted at starte ud, kan Cala Magraner virkelig anbefales. Den lille hemmelige fortryllende bugt, i nærheden af perlebyen Manacor har perfekte omgivelser, hvor du efter en god klatring kan slappe af på stranden mellem klipperne. Det er et must see sted, der giver nye klatrere mod på mere og en helt særlig ro i kroppen.

Den mere erfarne sportsklatrer, der vil udfordre sig selv på nogle af Europas bedste ruter, kommer vi ikke uden om Alaró og Sa Gubia, for foden af Tramuntana bjergene.

Er du virkelig efter et adrenalin-kick, findes der også ruter som Fraguel og Gorg Blau, der ligger højt i bjergene på strækningen mellem Sóller og Escorca.

Så ganske kortfattet, er de bedste steder for klatring på Mallorca, øst, vest og nord. Vest og nord for de erfarne og vilde sportsklatrere, mens øst er langt mere optimalt for de ikke så rutinerede, dog stadig godt.

Deep Water Soloing på Mallorca

Hvad er Deep Water Soloing egentlig? Deep Water Soloing er en videreudvikling af solo-klatring og bouldering, blot med havets overflade som sikkerhedsnet. Det er en sport, der faktisk allerede blev udviklet tilbage i 1960’erne, men fik sit navn og første gennembrud i 1978, da Miquel Riera i området af Porto Pi (Cala Major) nær Palma de Mallorca, fandt nye spændende steder at klatre uden sikkerhedsudstyr. Han bevægede sig længere mod havets kant, hvor han fandt gode steder at udøve denne sport og dette blev Mallorcas første Deep Water Soloing område. sporten er populært kaldt Psicobloc, som direkte oversat bedst kan beskrives som “Psycho Bouldering”. Gennem 1980’erne blev Deep Water Soloing overhalet af traditionel sportsklatring på klipper og i bjerge, men så igen i 90’erne tog sporten for alvor fat og vokser i popularitet den dag i dag.

Gode steder at dyrke Deep Water Soloing

Cova del Diablo. Hvis ikke navnet siger det hele, så er Diablo grotten eller Djævlegrotten, et af de mest ekstreme steder at dyrke sporten på Mallorca. Den er beliggende på østkysten i nærheden af Manacor, lige nord for Porto Cristo. Efter en kort gåtur fra parkeringspladsen i nærheden, finder du denne imponerende og frygtindgydende klippevæg af kalksten, der hænger over det brusende hav. Cova de Diablo er kendt som Middelhavets perle indenfor denne sport.

Cala Santanyi er, lige modsat, det perfekte sted for dig der vil introduceres til klatring i form af Deep Water Soloing. Det rolige område i det sydvestlige hjørne af Mallorca, har gode faciliteter til at prøve kræfter med Deep Water Soloing. Ved kipperne finder du en lille strand, hvor der også er badebroer og trapper.

Cala Barques er et virkelig populært sted at dyrke sporten, netop fordi det er sjovt at klatre her og nærmest en legeplads for klatrerne. En af hemmelighederne ved dette område, ses når du kommer op over klippevæggene, hvor der gemmer sig to ekstra grotter som du kan bestige.

Multi-pitch ruter

Mallorca har også muligheder for de mere eventyrlystne multi-pitch klatrere. Det enorme amfiteater Sa Gubia, byder på et væld af klassiske fuldt markerede længere klatreruter. Sa Gubia er også hjemsted for en syv-pitch traditionel rute, der følger den lange Albahida bjergryg, der dominerer området. Der er heller ikke mangel på områder, der endnu skal udforskes og udvikles, måske er det dig?. Øen er oversået med imponerende spir af klipper, der bare skriger efter at blive besteget. Trods nye klatreruter, vil der stadig være nok uberørte klippeområder de næste mange år.

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?