Torre Nova de sa Roca Fesa

Om

Torre Nova de sa Roca Fesa – eller Torre de Santanyí – hører til blandt Mallorcas historiske og kulturelle arveskatte.

Tårnet står på klippeformationerne af samme navn, Roca Fesa, med sine 9,2 meter høje cylinder.

Gennem middelalderen, særligt i perioden mellem 1520 og 1611, var Mallorca hårdt prøvet af ottomanske pirater fra Tyrkiet, der havde allieret sig med berbere fra Nordafrika. Piraterne angreb Mallorcas kyster fra alle sider, hvorfor man vedtog at gennemføre byggeriet af godt 85 observations- og forsvarstårne rundt om på øen.

Torre Nova de sa Roca Fesa gennemgik renovering i 2004, hvor en metaltrappe blev tilføjet, så det nu er muligt for besøgende at komme op på platformen og få adgang til den vidunderlige udsigt og indsigt i vagtmandens hverdag.

Hvor

Santanyí

Santanyí er en kommune der dækker Mallorcas mest sydøstlige hjørne. Santanyí er bla. hjemsted for populære rejsemål som Cala d’Or, Portopetro Cala Figuera, Cala Llombards og Cala Santanyí, kendt og elsket for deres smukke kyster. Santanyí by er charmerende og intim, og er over årene blevet et slags kunstnerisk mekka hvor flere gallerier er åbnet. Særligt på den centrale torveplads ved byens kirke er der altid god stemning pga. de mange barer og restauranter. Hver onsdag og lørdag kan du glæde dig til det store marked i byen, der altid tiltrækker sig tusindvis af mennesker der kommer for at gøre en god handel. I Santanyí kan du virkelig gøre brug af de vekslende forhold i landskabet, det er særligt populært blandt cyklister, vandrere og sejlere. Leder du efter ophold i Santanyí kan du glæde dig til forkælelse på et af områdets charmerende finca-hoteller, hvor romantik og forkælelse er i højsædet.

Santanyí ophold, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Santanyí

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere gamle observationstårne på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?