Torre de Son Galceran

Om

Torre de Son Galceran er et tidligere udkigs- og observationstårn, bygget på de stedsegrønne bjergskråninger ud for Valldemossa.

Tårnet blev konstrueret i 1577, som et led i Mallorcas værn mod piratangreb, hvilke var særligt voldsomme og hyppige op gennem 1500-tallet.

Heroppefra havde vagten et eminent overblik over kyststrækningen og kunne i tilfælde af trusler, få adgang til brænde og dermed sende røgsignaler til andre af kystens og bjergenes vagttårne. På denne måde kunne byerne hurtigt sættes i alarmberedskab og mændene gøres klar til kamp.

Torre de Son Galceran er også kendt som “Atalaia de Valldemossa”, men har bibevaret sit navn, da frt tilhører ejendommen Son Galceran, som blev opkøbt af den berømte ærkehertug, Ludwig Salvator af Østrig, i 1868.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere gamle forsvarstårne på Mallorca

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?