S’Estaca (Costa Nord)

Om

COSTA NORD ER LUKKET PERMANENT

Skuespiller Michael Douglas er blandt ildsjælene bag initiativet Costa Nord – en cadeau til Mallorcas nordlige og vestlige egne.

Costa Nord er beliggende i den gamle herskabsvilla, s’Estaca, der tilhørte ærkehertug Louis Salvator (1847-1915) – midt i Valldemossa by.

Costa Nord Centre Culturel er dedikeret til at indvie dig som gæst i, hvordan -og hvad, de frugtbare områder i Tramuntanabjergene kontribuerer med, for at skabe et så bevaringsværdigt økosystem. Costa Nord er foruden et museum – også et researchinstitut, der forsker i hvordan sikringen af Tramuntanas særlige frugtbarhed bedst bevares.

I bygningen ligger også det baleariske institut for bæredygtig udvikling.

Når du kommer ind i Costa Nord, introduceres du af en ca. 15 minutters dokumentarfilm – fortalt af Michael Douglas selv – til livet og naturen omkring Mallorcas nord og vestlige kyster, med omdrejningspunkt omkring Serra de Tramuntana.

Nixe Hall – en del af Costa Nord, har sit navn efter Louis Salvadors mytiske skib, som han sejlede over Middelhavet i. I Nixe Hall, har man genskabt en tro kopi af skibets interiør, der sammen med lys og lydeffekter, reproducerer nogle af de mest skelsættende oplevelser Louis Salvator var ude for, under hans sejllads på Middelhavet.

Der afholdes hvert år, en række kulturelle arrangementer på Costa Nord, blandt andet ‘Mediterranean Nights’. Arrangementet består af en cyklus af koncerter, der hver hylder Tramuntanabjergene, de mennesker der har elsket dem – og de kulturer der har hersket i områderne.

Hvor

Valldemossa

Valldemossa er en by og kommune beliggende i den smukkeste dal i Tramuntana-bjergene på Mallorca. Byen har opnået status som turistattraktion grundet dens charmerende og idylleriske udseende, kombineret med det kendte karteuserkloster der dagligt tiltrækker sig tusindvis af besøgende. Karteuserklosteret er desuden hjemsted til Valldemossas lokalhistoriske museum, og lejligheden hvor Chopin opholdt sig under hans besøg i vinteren 1838/39. Slentrer du en tur ned gennem de brostensbelagte ujævne gader i Valldemossas bykerne, møder du en intens og vibrerende atmosfære, for her er altid mange mennesker på barerne og i de lokale butikker. Hver søndag er der marked i Valldemossa, hvor der virkelig er mange mennesker i byen, her kan du gøre en god handel og derefter gå på opdagelse i resten af byen eller dalen. Vil du bo i Valldemossa kan du glæde dig til charmerende og autentiske rammer på et af områdets fantastiske små finca-hoteller eller på en agroturismo, i begge tilfælde er det afslapning og forkælelse der er i højsædet.

Valldemossa seværdigheder, marked og hotel

Flere seværdigheder omkring Valldemossa

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere udstillinger og museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?