S’Aljub

aljub gammel vandforsyning i santa eugenia mallorca
Om

Carrer de s’Aljub er én af de vigtigste gader i Santa Eugènia, fordi den forbinder byen med motorvejene der fører til Sencelles og Sineu. Den er også vigtig på grund af dens opdeling af byen og det er også her, bussen kører fra.

Vigtigst er dog vandtanken på midten af gaden, et gammelt hydraulisk system. Tanken er opdelt til to bassiner, med hver en slags brønd ovenpå af kalksten, som du ikke kan undgå at se med deres buede forme. I disse er jernstænger bygget ind i, som i gamle dage blev brugt til at spænde kvæg fast til. Frem til 1950’erne var dette system byens primære vandforsyning.

Hvor

Santa Eugènia

Santa Eugènia er en søvnig lille landsby beliggende godt 15 minutters kørsel fra Palmas bygrænser. Santa Eugènia er et fantastisk sted at opleve til fods, navnlig pga. bjerget Puig de Son Seguí, hvor du også finder en håndfuld vartegn værd at stoppe ved, bla. den gamle eremitage og det smukke udsigtspunkt ved monumentet af det hellige hjerte. For foden af Son Seguí finder du også Cueva des Lourdes, et kapel skåret ind i klippevæggen, som er blevet en populær turistattraktion. Ønsker du at bo i Santa Eugènia kan du bla. se frem til et fremragende ophold på områdets storslåede finca, Sa Torre de Santa Eugènia.

Santa Eugènia seværdigheder og hotel

Flere seværdigheder omkring Santa Eugenia

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?