Søg
Close this search box.

S’Aljub

Gammel vandtank og vandforsyning i Santa Eugenia by på Mallorca.

Carrer de s’Aljub er én af de vigtigste gader i Santa Eugènia, fordi den forbinder byen med vejene der fører til Sencelles og Sineu. Den er også vigtig på grund af dens opdeling af byen, og det er også her, bussen stopper.

Vigtigst er dog vandtanken på midten af gaden, et gammelt hydraulisk system. Tanken er opdelt til to bassiner, med hver en slags brønd ovenpå af kalksten, som du ikke kan undgå at se med deres buede forme. I disse er jernstænger bygget ind i, som i gamle dage blev brugt til at spænde kvæg fast til. Frem til 1950’erne var dette system byens primære vandforsyning.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere monumenter på Mallorca