Af små seværdigheder i Inca-distriktet af Mallorca, finder du den lille by Lloseta, som har sine egne små seværdigheder.

Lloseta er et eftertragtet sted at holde ferie, den lille charmerende landsby har adelig karakter og beliggende i skønne omgivelser med let adgang til aktiviteter og andre seværdigheder.

I den ganske sydvestlige udkant af Lloseta, udspringer den lille å, Cocó. Historien eller legenden fortæller, at en hyrdedreng i færd med at vogte får, fandt en statue forestillende Jomfru Maria i åens kant. På daværende tidspunkt var der intet kapel i Lloseta, så landsbyens folk bragte figuren til kirken i centrum af byen.

Få dage efter statuen var placeret i Llosetas kirke, forsvandt den på mystisk vis igen tilbage til stedet ved åen, hvor den var fundet. Landsbyens befolkning anerkendte tegnet og lod statuen forblive på sit ønskede værested.

Efterfølgende besluttede indbyggerne dog, at bygge et kapel ved åen, som fik navnet Oratorio del Cocó. Greven af Ayamans betalte for opførelsen af kapellet, mens indkomsten fra de nærliggende olivenplantager, betalte for vedligeholdelsen.

Oratorio del Cocó blev indviet i år 1878 og selv om statuen af Jomfru Maria nu har affundet sig med en plads i sognekirken, tager lokale pilgrimme stadig deres årlige rejse til kapellet. I dag er der opsat en ny statue af Jomfru Maria, pyntet med flotte sten.

[wpgmza id=”354″]
0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?