Søg
Close this search box.

Oratorio del Cocó

En fredfyldt oplevelse

I den ganske sydvestlige udkant af Lloseta, udspringer den lille å, Cocó. Historien eller legenden fortæller, at en hyrdedreng i færd med at vogte får, fandt en statue forestillende Jomfru Maria i åens kant. På daværende tidspunkt var der intet kapel i Lloseta, så landsbyens folk bragte figuren til kirken i centrum af byen.

Få dage efter statuen var placeret i Llosetas kirke, forsvandt den på mystisk vis igen tilbage til stedet ved åen, hvor den var fundet. Landsbyens befolkning anerkendte tegnet og lod statuen forblive på sit ønskede værested.

Efterfølgende besluttede indbyggerne dog, at bygge et kapel ved åen, som fik navnet Oratorio del Cocó. Greven af Ayamans betalte for opførelsen af kapellet, mens indkomsten fra de nærliggende olivenplantager, betalte for vedligeholdelsen.

Oratorio del Cocó blev indviet i år 1878 og selv om statuen af Jomfru Maria nu har affundet sig med en plads i sognekirken, tager lokale pilgrimme stadig deres årlige rejse til kapellet. I dag er der opsat en ny statue af Jomfru Maria, pyntet med flotte sten.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere helligdomme du kan besøge på Mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *