Oratorio del Cocó

Om

I den ganske sydvestlige udkant af Lloseta, udspringer den lille å, Cocó. Historien eller legenden fortæller, at en hyrdedreng i færd med at vogte får, fandt en statue forestillende Jomfru Maria i åens kant. På daværende tidspunkt var der intet kapel i Lloseta, så landsbyens folk bragte figuren til kirken i centrum af byen.

Få dage efter statuen var placeret i Llosetas kirke, forsvandt den på mystisk vis igen tilbage til stedet ved åen, hvor den var fundet. Landsbyens befolkning anerkendte tegnet og lod statuen forblive på sit ønskede værested.

Efterfølgende besluttede indbyggerne dog, at bygge et kapel ved åen, som fik navnet Oratorio del Cocó. Greven af Ayamans betalte for opførelsen af kapellet, mens indkomsten fra de nærliggende olivenplantager, betalte for vedligeholdelsen.

Oratorio del Cocó blev indviet i år 1878 og selv om statuen af Jomfru Maria nu har affundet sig med en plads i sognekirken, tager lokale pilgrimme stadig deres årlige rejse til kapellet. I dag er der opsat en ny statue af Jomfru Maria, pyntet med flotte sten.

Hvor

Lloseta

Lloseta er en hyggelig lille by beliggende direkte på bjergskråningerne, ca. 10 minutter fra Inca. Lloseta er kendt for sit tidligere adelige palads, Ayamans, der stammer helt tilbage fra den katalanske erobring af Mallorca. Men Lloseta har meget mere at byde på, bla. det moderne teater, sognekirken og det gamle Cocó-kapel i udkanten af byen. Lloseta er et oplagt sted at booke et romantisk ophold, det lækre Cas Comte hotel i hjertet af byen er kendt for sit autentiske charme og luksus.

Lloseta seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Lloseta

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Opdag flere kapeller på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?