Can Planes & Museu de Sa Jugueta Antiga

Om

Can Planes blev opført af familien af samme navn, i slutningen af det 19. århundrede. I 1972 opkøbte kommunen palæet for at bruge det som lokalhistorisk og etnologisk museum, men allerede i 1988 blev det omdannet til galleri for samtidskunst.

I stueetagen finder du de største udstillinger af samtidskunst, der primært er dedikeret til mallorcinske kunstnere.

Nogle af kunstnerne er:

  • Mompó
  • Cuixart
  • Roca Fuster
  • G. Matas
  • Andrew Pinder
  • M. Brunet
  • Menéndez Rojas
  • Xam
  • Win Faber
  • Richt Miller

Udstillingerne i stueetagen er samtidig interessante, da markeder et brud med post-impressionistiske traditioner af primært landskaber og religiøse temaer.

En anden ting der gør disse udstillinger interessante er, at de er skabt takket være donationer fra kunstnere, der lige fra start har ønsket dette sted.

I stueetagen finder du også ‘det hvide rum’, der i en årrække har budt på udstillingen ‘Sant Antoni i el Dimoni’ (Antonius den Hellige og Dæmonen).

Can Planes huser udover det flotte kunstmuseum også det kendte legetøjsmuseum, Museu de Sa Jugueta Antiga. En rørende samling af gammelt legetøj, der kan få barnet frem i dig igen. På museet finder du snurretoppe, enorme dukkehuse, klodsede brandbiler, legetøjskomfurer og endda en pap og plast tyrefægterarena, med toreros (tyrefægtere) og døde tyre.

Åbningstiderne er fra 10:00 til 14:00 og 16:00 til 20:00 fra tirsdag til lørdag, og fra 10:00 til 14:00 på søndage. Museet er lukket om mandagen.

Hvor

Sa Pobla

Sa Pobla er et af de mindst turistede steder på Mallorca, til trods for, at området grænser de meget populære rejsemål, Alcúdia og Muro. Sa Pobla er en oplagt destination eller besøgsmål for dig der vil opleve et mere autentisk Mallorca, et sted hvor høje hvidpudsede hotelfacader og børnemenuer hører til i fremmedordbogen. Sa Pobla er hjemsted til en god portion gode restauranter, hvor primært det nationale køkken dominerer på menukortene. Som i mange andre traditionelle byer på Mallorca, er der mange kulturelle begivenheder i Sa Pobla, der giver dig et sjovt og unikt indblik i den mallorcinske kultur. Om Søndagen kan du også tage på marked i byen.

Sa Pobla overnatning og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Sa Pobla

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?