Søg
Close this search box.

Església parroquial de Sant Bartomeu - Sognekirken i Montuïri

Facade og hovedindgang på Sant Bartomeu sognekirken i landbyen Montuiri på Mallorca.

Besøg sognekirken i middelalderbyen Montuiri

Den gamle sognekirke i Montuïri, blev første gang nævnt i et bulle af Pave Innocent IV i 1248. På dette tidspunkt var kirken dedikeret til Santa Maria og Sant Pere (Sankt Peter).

Den oprindelige kirke i Montuïri fra det 13. århundrede, blev bygget ved siden af Ca’n Millordies i vindmøllekvarteret, mens den nuværende kirke på Plaça Major, blev konstrueret i det 14. århundrede og dedikeret til Sant Bartomeu.

I 1515 blev kirkens loft renoveret og i 1552, påbegyndte et større renoveringsarbejde af klokketårnet. I slutningen af 1500 tallet blev kirken udvidet i takt med den voksende menighed i Montuïri og mellem 1750 og 1773, blev korets hvælvingsloft renoveret.

En større renovation i 1950’erne, gjorde det muligt, at tilbage-bringe nogle gotiske elementer, som var blevet gemt under renovationerne gennem baroktiden.

Església parroquial de Sant Bartomeu er bygget på et plateau af sten, som trappen ‘es Graons’ med sine 12 trin, fører dig op på. Es Graons blev først bygget i 1813. Over den barokke indgang (laterale indgang) fra es Graons trappen, ses et frontispice med Montuïris våbenskjold, dateret fra 1643.

Hovedindgangen til kirken, som findes ved gavlen, bærer en overligger hvor en sød lille skulptur af Jomfru Maria står. Skulpturen beskyttes af et buet halvtag, og over dette, et fint lille rosenvindue.

Interiøret er et enkelt skib med seks kapeller på hver side. Loftet i kirkeskibet er dekoreret med seks medaljoner med religiøse motiver, et over hver sektion der fører til et sidekapel. Ved siden af disse billeder, er årstallet for hver del af loftets renovation skrevet.

Lynetterne der adskiller sidekapellerne, indeholder hver et oculus øje med glasmalerier, forestillende forskellige helgener. For enden af kirken, findes et galleri med malerier af forskellige helegner, malet af Jaume Martorell i 1775.

Koret i det spidsbuede apsis, indeholder altertavlen skabt af Josep Sastre Tamorer i 1789. Altertavlen er delt i tre sektioner og har to niveauer i højden. Øverst i altertavlen ses et billede af Sant Bartomeu, byens skytshelgen.

Foran kirken, står en statue af fader Antonio Martorell i Miralles, en lokalfødt, der efter 38 års tro tjeneste i Rom, først som organist og senere musikdirektør for basilikaen Santa Susanna, vendte hjem og var med til, at genføde den mallorcinske kirkemusikFader Martorell, var også manden, der i 1972 indførte Palmas Pastorale Musikuge.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide