Kongens brønd og byens offentlige vaskehus

Pou del Rei, kaldet kongens brønd i byen Montuiri

Pou del Rei i Montuïri, bedre kendt som ‘Kongens brønd’

El pou del Rei – eller kongens brønd – er en fin lille seværdighed i byen Montuïri, som kan betragtes under vandreturen eller på cykelruten gennem Mallorcas rurale landskaber.

Denne offentlige brønd, er den ældste af sin slags i byen Montuïri og er beliggende for enden af gaden, hvorfra den også har fået sit navn.

Brønden blev dokumenteret tilbage i det 14. århundrede på det tidspunkt, hvor vejen der forbinder denne byzone med resten af byen, blev udvidet.

Det er en isoleret brønd, bygget af sandsten og firkantede kantsten, med fire hjørnesøjler der bærer en tværbjælke, hvorfra remskiverne hænger. Bassinerne på siden af brønden, som blev brugt til at give dyr vand med, er blevet bevaret.

Ved siden af El pou del Rei, står byens gamle offentlige vaskerum. Inde i vaskerummet eller bygningen, står det gamle vaskebassin, som er blevet bevaret.

Rejse og oplevelser i Montuiri, Mallorca

Montuiri rejse og hotel

Det gamle mølledistrikt 

Can Manera de Costa

Præsteboligen

Son Fornes, arkæologisk udgravning

Sognekirken, Sant Bartomeu

Moli Fraret og byens museum

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?