El Pou del Rei

pou del rei er en brønd fra middelalderen i montuïri
Om

Kongens brønd og byens offentlige vaskehus

El pou del Rei – eller kongens brønd – er en fin lille seværdighed i byen Montuïri, som kan betragtes under vandreturen eller på cykelruten gennem Mallorcas rurale landskaber.

Denne offentlige brønd, er den ældste af sin slags i byen Montuïri og er beliggende for enden af gaden, hvorfra den også har fået sit navn.

Brønden blev dokumenteret tilbage i det 14. århundrede på det tidspunkt, hvor vejen der forbinder denne byzone med resten af byen, blev udvidet.

Det er en isoleret brønd, bygget af sandsten og firkantede kantsten, med fire hjørnesøjler der bærer en tværbjælke, hvorfra remskiverne hænger. Bassinerne på siden af brønden, som blev brugt til at give dyr vand med, er blevet bevaret.

Ved siden af El pou del Rei, står byens gamle offentlige vaskerum. Inde i vaskerummet eller bygningen, står det gamle vaskebassin, som også er blevet bevaret.

Hvor

Montuïri

Montuïri er indbegrebet af en mallorcinsk landsby, med ujævne stenbelagte gader, rustikke husfacader og al handel centreret omkring hovedgaden. Montuïri byder på en god håndfuld seværdigheder, såsom udgravningen af den talaiotiske landsby Son Fornés, Sant Miquel eremitagen, de gamle møller og den smukke Sant Bartomeu sognekirke. Desuden byder Montuïri på en række herlige begivenheder, som det ugentlige marked og den årlige agerhøne-festival.

Rejseguide til Montuïri med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Montuïri

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?