Søg
Close this search box.

Castell del Rei, Kongens Slot

Ruiner af den gamle borg Castell del Rei i bjergene over Pollenca på øen Mallorca.

Vandreturen til Castell del Rei er blandt de mest populære i Pollença

OBS! Det kræver tilladelse fra kommunen i Pollença, at få adgang til stierne der fører til Castell del Rei! Følg dette link hvor du finder en kalender med besøgsdatoer, nederst på siden er linket til formularen du skal udfylde og sende til dem.

Castell del Rei er bygget et strategisk sted, på en klippetop i bjergene, hvorfra det kigger ud over hele den smukke Port de Pollenca.

Denne borg er muligvis én af Mallorcas ældste af sin slags – faktisk er den bygget omkring år 975, under arabisk styre på øen. Nogle mener endda, at Castell del Rei går helt tilbage til forhistoriske tider.

Mange kampe er blevet kæmpet her, det var et af de sidste steder de arabiske maurere holdt stand ved, under reconquistaen af Mallorca i 1229-1231.

Op gennem 1500 tallet, hvor piratangreb var hverdagskost på Mallorca, fungerede Castell del Rei som udkigstårn. Men som flere tårne blev opført langs kysterne, der lettere kunne kommunikere med hinanden og med byerne, blev Castell del Rei med tiden overflødigt. I det 18. århundrede var borgen forladt.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle borge du skal besøge på Mallorca