Castell del Rei, Kongens Slot

ruiner af tidligere borg castell del rei i pollenca mallorca
Om

Vandreturen til Castell del Rei, er blandt de mest populære i Pollença. Den gamle borg, der på dansk bærer navnet ‘Kongens Slot’, ligger på en bjergtop godt 7 km nord for selve Pollença by.

OBS! Det kræver tilladelse fra kommunen i Pollença, at få adgang til stierne der fører til Castell del Rei! Følg dette link hvor du finder en kalender med besøgsdatoer, nederst på siden er linket til formularen du skal udfylde og sende til dem.

Castell del Rei er bygget et strategisk sted, på en klippetop i bjergene, hvorfra det kigger ud over hele den smukke Port de Pollenca.

Denne borg er muligvis én af Mallorcas ældste af sin slags – faktisk er den bygget omkring år 975, under arabisk styre på øen. Nogle mener endda, at Castell del Rei går helt tilbage til forhistoriske tider.

Mange kampe er blevet kæmpet her, det var et af de sidste steder de arabiske maurere holdt stand ved, under reconquistaen af Mallorca i 1229-1231.

Op gennem 1500 tallet, hvor piratangreb var hverdagskost på Mallorca, fungerede Castell del Rei som udkigstårn. Men som flere tårne blev opført langs kysterne, der lettere kunne kommunikere med hinanden og med byerne, blev Castell del Rei med tiden overflødigt. I det 18. århundrede var borgen forladt.

 

Hvor

Pollença

Pollença er en historisk by og kommune beliggende på Mallorcas nordvestlige kappe, ca. en times kørsel fra Palma. Foruden Pollença by inkluderer kommunen også de meget populære rejsemål, Port de Pollença og Cala Sant Vicenc. Pollença er et skønt område og by at udforske, her er masser af seværdigheder og aktiviteter at kaste sig over. Besøg f.eks. el Calvario trappen, den romerske bro, den enorme sognekirke Nostra Senyora dels Angels og Ermita del Puig de Maria. Du kan også nyde en tur på museum, f.eks. Pollenças lokalhistoriske museum eller Marti Vicenc husmuseet. Pollença er desuden et hamrende fedt område at dyrke sport i, du kan stort set udøve alle slags sport. Ved kysten finder du smukke brede strande og i dalen finder du bjerge og uspoleret sanselig natur. Særligt cykling og vandring er populære aktiviteter her, men også golf og sejlads tiltrækker turister. Skal du bo i Pollença er der flere fantastiske overnatningssteder, alt fra 5-stjernet luksus til charmerende ferieboliger og lejligheder kan bookes i området.

Pollença hotel, aktiviteter, seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Pollença

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere borge og fæstninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?