Vandreturen til Castell del Rei, er blandt de mest populære i Pollença. Den gamle borg, der på dansk bærer navnet ‘Kongens Slot’, ligger på en bjergtop godt 7 km nord for selve Pollença by.

ruinerne af kongens slot kaldet castell del rei

OBS! Det kræver tilladelse fra kommunen i Pollença, at få adgang til stierne der fører til Castell del Rei! Følg dette link hvor du finder en kalender med besøgsdatoer, nederst på siden er linket til formularen du skal udfylde og sende til dem.

Castell del Rei er bygget et strategisk sted, på en klippetop i bjergene, hvorfra det kigger ud over hele den smukke Port de Pollenca.

Denne borg er muligvis én af Mallorcas ældste af sin slags – faktisk er den bygget omkring år 975, under arabisk styre på øen. Nogle mener endda, at Castell del Rei går helt tilbage til forhistoriske tider.

Mange kampe er blevet kæmpet her, det var et af de sidste steder de arabiske maurere holdt stand ved, under reconquistaen af Mallorca i 1229-1231.

Op gennem 1500 tallet, hvor piratangreb var hverdagskost på Mallorca, fungerede Castell del Rei som udkigstårn. Men som flere tårne blev opført langs kysterne, der lettere kunne kommunikere med hinanden og med byerne, blev Castell del Rei med tiden overflødigt. I det 18. århundrede var borgen forladt.

Rejser til Pollenca og Port de Pollenca

Billig rejse til Port de Pollenca

Billig rejse til Pollenca

Billig rejse til Cala Sant Vicenc

Billig rejse til Playa de Muro

Billig rejse til Port d’Alcudia

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?