Castell de Son Orlandis

Om

Castell de Son Orlandis er en vigtig del af lokalhistorien i Andratx, i Tramuntana-bjergenes sydvestlige dale.

Den rustikke finca blev bygget på en tidligere arabisk (maurisk) gård. I 1234, blot få år efter erobringen af Mallorca af Kong Jaume I, blev grunden tildelt biskop Berenguer de Palou af Barcelona, en nær ven af kongen.

I 1278 faldt ejendommen i familien Orlandis’ hænder (deraf navnet), som har haft fincaen frem til midten af 1800-tallet.

Op gennem middelalderen, sad Orlandis-familien tungt på indtægterne i Andratx-området. Mellem 1541 og 1545 lykkedes det Pere Orlandis at opkøbe grundene Son Bosch Rafal og Son Esteve, så vigtige grunde, at han pludseligt havde kontrol over vandet i området.

Dette medførte selvsagt en række af konflikter, i forhold til nabogårdene i Andratx, som forsøgte at gå rettens gang for ikke at skulle betale Orlandis for vand.

Castell de Son Orlandis fik sit egentlige navn i begyndelsen af 1600-tallet, hvor en ny Pere Orlandis, som var gået militærvejen, anvendte ejendommen til ambassadørmøder, i tjeneste under Kong Philip III.

Fra 1621 blev Castell de Son Orlandis, omdannet til gods. Vinmarker blev anlagt, stokke og oliventræer plantet og godt 100 husdyr anskaffet. I mere end 100 år, drev familien Orlandis et fornuftigt landbrug, i midten af 1700-tallet var fincaen oppe på 300 husdyr og dyrkede såvel olivenlunde som bælgfrugter.

Tiden gennem 1800-tallet var præget af økonomisk krise i Castell de Son Orlandis. Man forsøgte at redde ejendommen ved at plante nye marker og bortsælge flere af familiens grunde, men da den berygtede vinpest satte ind på Mallorca i slutningen af 1800-tallet, var det definitivt slut for familien.

Castell de Son Orlandis blev forladt og efterladt misvedligeholdt og faldefærdigt. Under den spanske borgerkrig, blev ejendommen ramt af bomber fra pro-franco luftstyrker.

Først i 1997 blev Castell de Son Orlandis igen opkøbt. En schweizisk millionær så sig lun på ejendommen og totalrenoverede den, som var den ny. Den har dog beholdt sin oprindelige form og struktur – også tårnet på fincaen Torre de Son Orlandis er bevaret og istandsat, så vi kan nyde det udefra.

[su_divider top=”no” divider_color=”#f1b329″ size=”4″]

[wpgmza id=”235″]

Hvor

Andratx

Andratx er kendt og elsket som et af Mallorcas mest eksklusive områder, det er her de velhavende og kendte mennesker køber ejendom. Foruden Andratx’ gamle bydel, finder du også den lækre marina ved den gamle havn, den charmerende gamle fiskerby Sant Elm og det populære rejsemål Camp de Mar. Hver onsdag kan du tage på marked i Andratx’ middelalderby, en hyggelig og autentisk oplevelse. Dette er samtidig en god mulighed for at snuse til områdets seværdigheder såsom Son Mas, Santa Maria kirken og CCA kunstmuseet. Overvejer du ophold i Andratx kan du glæde dig til luksuriøse ferieboliger beliggende på de smukke bjergskråninger, med direkte adgang til naturens mange muligheder.

Andratx feriebolig, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Andratx

Opdag Tramuntana på Mallorca

Tramuntana er både en region og en bjergkæde beliggende på Mallorcas vestlige side. Tramuntana er kategoriseret som UNESCO World Heritage grundet den høje biodiversitet, men også pga. af de mange stenterrasser bygget ind i bjergvæggene til dyrkning, samt de mange mure bygget med tørstensteknik. Tramuntana byder foruden den sanselige og smukke natur også på en række meget charmerende bjerglandsbyer værd at besøge, hvor du virkelig kan opleve mallorcinsk autenticitet og idyl.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?