Søg
Close this search box.

Castell de Son Orlandis

Castell de Son Orlandis er en vigtig del af lokalhistorien i Andratx, i Tramuntana-bjergenes sydvestlige dale.

Den rustikke finca blev bygget på en tidligere arabisk (maurisk) gård. I 1234, blot få år efter erobringen af Mallorca af Kong Jaume I, blev grunden tildelt biskop Berenguer de Palou af Barcelona, en nær ven af kongen.

I 1278 faldt ejendommen i familien Orlandis’ hænder (deraf navnet), som har haft fincaen frem til midten af 1800-tallet.

Op gennem middelalderen, sad Orlandis-familien tungt på indtægterne i Andratx-området. Mellem 1541 og 1545 lykkedes det Pere Orlandis at opkøbe grundene Son Bosch Rafal og Son Esteve, så vigtige grunde, at han pludseligt havde kontrol over vandet i området.

Dette medførte selvsagt en række af konflikter, i forhold til nabogårdene i Andratx, som forsøgte at gå rettens gang for ikke at skulle betale Orlandis for vand.

Castell de Son Orlandis fik sit egentlige navn i begyndelsen af 1600-tallet, hvor en ny Pere Orlandis, som var gået militærvejen, anvendte ejendommen til ambassadørmøder, i tjeneste under Kong Philip III.

Fra 1621 blev Castell de Son Orlandis, omdannet til gods. Vinmarker blev anlagt, stokke og oliventræer plantet og godt 100 husdyr anskaffet. I mere end 100 år, drev familien Orlandis et fornuftigt landbrug, i midten af 1700-tallet var fincaen oppe på 300 husdyr og dyrkede såvel olivenlunde som bælgfrugter.

Tiden gennem 1800-tallet var præget af økonomisk krise i Castell de Son Orlandis. Man forsøgte at redde ejendommen ved at plante nye marker og bortsælge flere af familiens grunde, men da den berygtede vinpest satte ind på Mallorca i slutningen af 1800-tallet, var det definitivt slut for familien.

Castell de Son Orlandis blev forladt og efterladt misvedligeholdt og faldefærdigt. Under den spanske borgerkrig, blev ejendommen ramt af bomber fra pro-franco luftstyrker.

Først i 1997 blev Castell de Son Orlandis igen opkøbt. En schweizisk millionær så sig lun på ejendommen og totalrenoverede den, som var den ny. Den har dog beholdt sin oprindelige form og struktur – også tårnet på fincaen Torre de Son Orlandis er bevaret og istandsat, så vi kan nyde det udefra.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere gamle fæstninger du skal opleve på Mallorca