Søg
Close this search box.

Fira de la Taronja ’19 i Sóller og Port de Sóller

Det er igen tid til den årlige hyldest af Sóllers helt store vartegn; appelsiner!

Fra den 29. marts og frem til 14. april, fejres appelsiner og citrusfrugter overalt i Sóller og Port de Sóller, med massevis af begivenheder, festligheder og særlige menuer på nogle af områdets restauranter.

Her er hvad I bla. kan opleve under Fira de la Tarjona ’19

Lørdag d. 30. marts fra 10:00 – 18:00: Sóllers ugentlige markedsdag er udvidet med massevis af boder og stande med produkter relateret til appelsin -og citrusfrugter. Markedet finder som altid sted i hjertet af Sóller, omkring Plaça Constitucio, lige ved den smukke Sant Bartolomé kirke.

Gratis entré til Sóllers smukke botaniske have, Jardí Botànic samt til Museo de Ciències Natural (biologisk museum).

Lørdag d. 30. marts kl. 12:00: Show cooking med citrusfrugter, på Plaça Constitucio.

Lørdag d. 30 marts kl. 20:00: Aften med mad og musik begynder på Plaça Constitucio. Her får I vejledning om tapasruten, hvor I på forskellige restauranter i Sóller, kan nyde lækre tapas og pinchos med citrusfrugter. Kl. 20:30 starter der koncert med sanggrupperne, Sonats og Aftersuns.

Lørdag d. 6. april kl. 11:30: Coctail-konkurrence i den store markedsbygning ved siden af Gran Hotel. Konkurrencen er arrangeret af hotelskolen på de baleariske øer (Escola d’Hoteleria) samt af hovedteatret i Palma. Årets konkurrence består i at mixe coctails uden alkohol, men med bedste smag og flest ingredienser, selvfølgelig med citrusfrugter som hovedingrediens. Forhåbentlig vil der være smagsprøver.

Lørdag d. 13. april kl. 11:00: Guidet besøg med smagsprøver på lokale appelsin-produkter, på La Coorporativa Agricola de Sant Bartomeu, en finca der producerer alle typer produkter af appelsiner og citrusfrugter. Den guidede tur med smagsprøver koster blot €5 per person.

Lørdag d. 13. april kl. 18:00: Bagedyst med appelsiner og citrusfrugter samt parade med xeremiers, på Plaça d’Espanya i Fornalutx. Xeremiers er en slags sækkepipe, som har været brugt på Mallorca i mange århundreder.

Specialmenuer for €20 på restauranter i Sóller og Port de Sóller

Foruden de mange festlige begivenheder gennem de 2 uger, er der samtidig mulighed for at fylde maverne med lækker mad, hvor citrusfrugter indgår som ingrediens.

Hele 20 forskellige restauranter i Sóller og Port de Sóller, har designet særlige specialmenuer til festivalsperioden, som du kan nyde for blot 20 euro.

Nedenfor finder du links til pdf filer med samtlige restauranter og deres specialmenuer, de er også skrevet på engelsk og tysk.

Sóller er en charmerende by beliggende i Mallorcas mest frodige område, fyldt med appelsineplantager og citrustræer. Oplev seværdigheder, opdag aktiviteter og spisesteder i den populære bjergby, du med sikkerhed vil forelske dig i.