Dette er præstegården i Montuïri by, placeret på hjørnet mellem byens centrale plads, Plaça Major, og Carrer Major der løber diagonalt gennem pladsen

Præstegaarden ved siden af kirken i byen montuiri på Mallorca

Præstegården i Montuïri ved siden af byens kirke

Præstegården er en fin seværdighed for dig der sætter pris på religiøse bygninger og historierne bag dem.

Bygningen er en gotisk konstruktion, sandsynligvis bygget samtidig med, at man påbegyndte arbejdet med den store sognekirke på Plaça Major.

I stueetagen, til højre for hovedindgangspartiet, ses våbenskjold med billedet af en hånd – symbol på sognepræsten Maneras familie, med inskriptionen “24. maj 1693”. Til venstre for våbenskjoldet, ses en mosaik af farvede teglsten – de viser tolvte station af Via Crucis (korsets vej).

På højre side af præstegården, på siden der vender ud mod Plaça Major, ses en smuk ogee bue med en niche, der indeholder et solur.

Interiøret består af en typisk middelalderligt indrettet rumopdeling, hvor en krydshvælving adskiller to korridorer. I den første korridor til venstre, ses en bueåbning der først blev opdaget ved en nylig renovering af huset. Til højre ses et barok kanvas af Josefs snedkerværksted i Nazaret. I den anden korridor, under trappen, ses en ottekantet brønd med billedet af et våbenskjold forestillende en tyr og med årstallet 1630 indgraveret. Yderligere til højre, ses en barok vask eller font af en art, dateret i 1754.

En døråbning med overligger, fører videre ind til et bibliotek, indeholdende tallige vigtige publikationer og værker, der vidner om byens mangeårige kulturhistorie. Huset opbevarer desuden en fin samling  malerier samt liturgiske genstande, hentet fra sognekirken.

Rejser og oplevelser i Montuïri og es Pla

Montuiri rejse og hotel

Algaida rejse og hotel

Sant Joan rejse og hotel

Santuari de Sant Miquel

Kirken Sant Bartomeu

Mølledistriktet

Kongens brønd es Pou del Rei

Son Fornes talaioter

Moli des Fraret og arkæologisk museum

Can Socies de Tagamanent, den gamle kro

Can Manera de la Costa

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?