Søg
Close this search box.

Sa Rectoria de Montuïri

Gotisk facade på præstegården i Montuiri landsby.

Præstegården er en fin seværdighed for dig der sætter pris på religiøse bygninger og historierne bag dem.

Bygningen er en gotisk konstruktion, sandsynligvis bygget samtidig med, at man påbegyndte arbejdet med den store sognekirke på Plaça Major.

I stueetagen, til højre for hovedindgangspartiet, ses våbenskjold med billedet af en hånd – symbol på sognepræsten Maneras familie, med inskriptionen “24. maj 1693”. Til venstre for våbenskjoldet, ses en mosaik af farvede teglsten – de viser tolvte station af Via Crucis (korsets vej).

På højre side af præstegården, på siden der vender ud mod Plaça Major, ses en smuk ogee bue med en niche, der indeholder et solur.

Interiøret består af en typisk middelalderligt indrettet rumopdeling, hvor en krydshvælving adskiller to korridorer. I den første korridor til venstre, ses en bueåbning der først blev opdaget ved en nylig renovering af huset. Til højre ses et barok kanvas af Josefs snedkerværksted i Nazaret. I den anden korridor, under trappen, ses en ottekantet brønd med billedet af et våbenskjold forestillende en tyr og med årstallet 1630 indgraveret. Yderligere til højre, ses en barok vask eller font af en art, dateret i 1754.

En døråbning med overligger, fører videre ind til et bibliotek, indeholdende tallige vigtige publikationer og værker, der vidner om byens mangeårige kulturhistorie. Huset opbevarer desuden en fin samling  malerier samt liturgiske genstande, hentet fra sognekirken.

annonce

heldagstur-mallorca-bjerge-kyst-guidet-turister

Guidet heldagstur gennem Mallorcas smukkeste områder

Fra: 670 DKK

Hos GetYourGuide

Flere interessante steder du skal besøge på Mallorca