Museo Monografico

Om

Besøg det etnologiske museum i Alcúdia og kom tæt på romertidens mytiske tilværelse

Museo Monografico de Pollentia Ciudad, viser dig gennem tegninger, rekonstruktioner og arkæologiske fund, hvordan livet 123 år f.Kr. tog sig ud i den første romerske by på Mallorca, Pollentia.

Pollentia blev blev grundlagt af Caecilius Metellus, da han med sine romerske soldater tog herredømmet over Mallorca, efter 3 krige mod punere fra Tunesien og Nordafrika.

På Museo Monografico de Pollentia Ciudad, oplever du rekonstruktioner af bla. den romerske teaterplads, hvor taler og underholdning blev fremført. Mosaikker fra private boliger giver dig en fornemmelse af, hvordan de fine herskaber boede i Pollentia. Templer der tillod romerne at tilbede deres guder, var en vigtig del af kulturen.

Af andre arkæologiske fund på Museo Monografico de Pollentia Ciudad tæller redskaber, mønter og en imponerende bronzeskulptur af en piges hoved.

Det etnologiske museum (museu monografic) ligger lige ved den store Sant Jaume sognekirke, altså lige på den anden side af gaden fra Pollentia.

Information:

Museo Monografico de Pollentia Ciudad
Carrer de Sant Jaume, 3
07400 Alcúdia
Tlf: +34 971 54 70 04
Mail: patrimoni@alcudia.net

Åbningstider & Entré

Oktober – majTirsdag – lørdag10:00 – 20:30
Juni – septemberTirsdag – lørdag9:30 – 20:30
Voksen3 €
Børn under 7 årGratis
Hvor

Alcúdia

Alcúdia er vel sagtens det mest populære rejsemål på Mallorca, især blandt danskerne. Alcúdia er særligt kendt og elsket for sine lækre strande og kæmpe udvalg af hoteller der ligge flot med direkte adgang til de hvide sandstrande. Alcúdia er et spændende sted at gå på opdagelse, her er et væld af seværdigheder og en intim og samtidig vibrerende atmosfære i den gamle bydel. Besøg f.eks. den tidligere romerske hovedstad, Pollentia, middelalderkapellet Santa Anna, det monografiske museum og oplev de gamle bymure der gjorde Alcúdia til en fæstning i gamle tider. Hver tirsdag og søndag løber et af Mallorcas største og mest populære turistmarkeder af stablen i den gamle bydel, hvor du kan nyde en summen af tusindvis af handlende, smage lokale delikatesser og handle dig til gode priser på kvalitetsvarer.¨

Alcúdia hotel, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Alcúdia

Opdag Raiguer-regionen på Mallorca

Raiguer er en region der løber fra Santa Maria del Cami i syd til Alcúdia og Aucanada-odden i nord. Raiguer byder på nogle af de mest nuancerede landskaber på øen, da den har bjerge omkring Alaró, Binibona, Lloseta og Caimari, kyster ved Alcúdia og Aucanada og endelig idylleriske rurale landområder omkring Santa Maria del Cami, sa Pobla, Moscari, Biniamar og Consell. Der er masser at opleve i Raiguer, masser af aktiviteter der kan nydes og en god blanding af både autenticitet og turisme.

Flere

Flere museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?