Har du en tog-entusiast gemt i dig, så læs historien om Muros jernbanestation her

Estació de Muro er jernbanestationen i Muro, som faktisk ligger godt 2 km udenfor selve byen, men en vigtig del af jernbanenetværket på Mallorca.

Estació de Muro blev indviet for første gang i 1878, som en del af linjen mellem Inca og Sa Pobla. I 1981 blev stationen lukket, men igen åbnet i år 2000.

I oktober 1876, et par uger efter planlægningen af en udvidelse af Mallorcas jernbanenetværk til også at inkludere Sa Pobla, ønskede et enigt byråd i Muro også at blive en del af det udvidede netværk. Stationen skulle bygges tæt på Muros centrum, til glæde for de mange forretningsmænd Muro havde ry for at tiltrække sig.

En jernbanestation i centrum af Muro ville dog kræve, at flere broer og viadukter blev konstrueret for, at føre sporet over floden Vinagrella, der løber tværs gennem distrikterne. Dette ville kræve en voldsom investering, der ikke modsvarede det egentlige behov for en jernbanestation i Muro, hvorfor forslaget blev nedstemt i første omgang.

Ingeniører fandt dog frem til, at hvis togstationen kunne placeres et stykke udenfor det urbane centrum af Muro kommune, kunne en retfærdiggørelse af opførelsen pludselig findes.

Den 17. januar 1877 begyndte arbejdet på sporlægningen samt stationsbygningen. Arbejdet fortsatte frem til den 24. oktober 1878, hvor Estació de Muro kunne indvies til stor glæde for indbyggerne i Muro.

I 1980 iværksatte Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha (Spaniens Forenede Smalspor), en plan om at udvidde sporbredden fra 914 mm til 1000 mm og samtidig renovere banerne mellem byerne, Llubí, Muro og Sa Pobla. Dette arbejde medførte lukning af de pårørende stationer den 28. februar 1981.

I 1994, overtog De Baleariske Øer selv togdriften og påbegyndte i 1997 en handlingsplan for at genåbne stationerne i Llubí, Muro og Sa Pobla.

Den 27. december 2000, kunne Estació de Muro, endnu en gang betjene Muros indbyggere.

Mere om Muro, Playa de Muro og Mallorcas nordlige del

Besøg den flotte store sognekirke i hjertet af byen

Se den flotte tyrefægtningsarena, Placa de Toros

Det etnologiske museum

Santa Anna klostret

Blodkapellet, esglesia de la Sang

Billig rejse til Playa de Muro

Billig rejse til Muro

Billig rejse til Port d’Alcudia

Billig rejse til Can Picafort

Billig rejse til Port de Pollenca

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?