Søg
Close this search box.

Jernbanestationen i Muro

Har du en tog-entusiast gemt i dig, så læs historien om Muros jernbanestation her

Estació de Muro er jernbanestationen i Muro, som faktisk ligger godt 2 km udenfor selve byen, men en vigtig del af jernbanenetværket på Mallorca.

Estació de Muro blev indviet for første gang i 1878, som en del af linjen mellem Inca og Sa Pobla. I 1981 blev stationen lukket, men igen åbnet i år 2000.

I oktober 1876, et par uger efter planlægningen af en udvidelse af Mallorcas jernbanenetværk til også at inkludere Sa Pobla, ønskede et enigt byråd i Muro også at blive en del af det udvidede netværk. Stationen skulle bygges tæt på Muros centrum, til glæde for de mange forretningsmænd Muro havde ry for at tiltrække sig.

En jernbanestation i centrum af Muro ville dog kræve, at flere broer og viadukter blev konstrueret for, at føre sporet over floden Vinagrella, der løber tværs gennem distrikterne. Dette ville kræve en voldsom investering, der ikke modsvarede det egentlige behov for en jernbanestation i Muro, hvorfor forslaget blev nedstemt i første omgang.

Ingeniører fandt dog frem til, at hvis togstationen kunne placeres et stykke udenfor det urbane centrum af Muro kommune, kunne en retfærdiggørelse af opførelsen pludselig findes.

Den 17. januar 1877 begyndte arbejdet på sporlægningen samt stationsbygningen. Arbejdet fortsatte frem til den 24. oktober 1878, hvor Estació de Muro kunne indvies til stor glæde for indbyggerne i Muro.

I 1980 iværksatte Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha (Spaniens Forenede Smalspor), en plan om at udvidde sporbredden fra 914 mm til 1000 mm og samtidig renovere banerne mellem byerne, Llubí, Muro og Sa Pobla. Dette arbejde medførte lukning af de pårørende stationer den 28. februar 1981.

I 1994, overtog De Baleariske Øer selv togdriften og påbegyndte i 1997 en handlingsplan for at genåbne stationerne i Llubí, Muro og Sa Pobla.

Den 27. december 2000, kunne Estació de Muro, endnu en gang betjene Muros indbyggere.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere bygninger af kulturel interesse du skal opleve på Mallorca