Cueva Pas de Vallgornera

Om

Cueva Pas de Vallgornera er beliggende under jorden, omkring Cala Pi på Mallorcas sydøstlige side

Cueva Pas de Vallgornera kan kun tilgås via dykkervejen, men er et særsyn og oplevelse, kun de få får på Mallorca.

Cueva Pas de Vallgornera blev første gang opdaget i 1968, dog senere op gennem 90’erne, blev flere rum og gange opdaget af forskere. Cueva Pas de Vallgornera er anslået til at overstige en længde på over 65 km, der strækker sig under jordens overflade. Da man stadig ikke er færdig med at finde nye gange og kamre forbundet med grotten, er den fredet af UNESCO, som en del af verdensnaturarven.

I 2010 finder palæontologer skelettet af et dyr, kendt som “gede-anden” i hulerummet “Tragus”. Skelettet viser sig at være et manglende led i den evolutionære historie og man forventer at finde meget mere over de næste mange år.

Hvor

Llucmajor

Llucmajor er placeret øst for Palma, i Mallorcas Migjorn-region. Llucmajor er et populært rejsemål og besøgsmål for særligt aktive turister der nyder optimale forhold for bla. golf, cykling, vandring og maritime aktiviteter. Foruden byen selv, er Llucmajor også hjemsted for populære feriedestinationer som s’Arenal i Palmabugten og Cala Pi på sydkysten. En tur i Llucmajor by vidner om et historisk sted med en stor kulturarv, som bla. kommer til udtryk i mange af de smukke bygningers arkitektur og monumenter. Udenfor byen finder du desuden et vigtigt levn fra den Balearisk oldtid, nemlig Capocorb Vell. Ønsker du ophold i Llucmajor kan du se frem til fantastiske hoteller og fincas hvor du autenticitet og moderne luksus smelter sammen i en afslappende atmosfære.

Llucmajor seværdigheder, aktiviteter og hotel

Flere seværdigheder omkring Llucmajor

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere huler og grotter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?