Søg
Close this search box.

Capella de La Mare de Déu

kapel-costitx-mallorca-vejkant-figur

Capella de La Mare de Déu er en af de små seværdigheder du får på din rejse gennem Costitx

Her i Costitx, en lille, men hyggelig landferie-by centralt i Mallorcas landdistrikter, står én af disse små seværdigheder.

For enden af hovedgaden i Costitx, Carrer Major, står et lille kapel og hviler på en fod, med indskriften ‘Poble de Costitx’.

Historien eller myten fortæller, at en præst på tur med fem kirkedrenge i 1229, fandt en statue af træ forestillende Jomfru Maria. Borgerne i Costitx besluttede at bygge et kapel ikke langt derfra og flytte statuen dertil, kapellet blev det første i Canarrossa, som var navnet på regionen hvor Costitx nu ligger, under maurernes tid på Mallorca.

Da sognet blev flyttet under Sencelles og gudstjenesterne blev rykket til kirken der, blev statuen af Jomfru Maria flyttet med. Men statuen forsvandt på mystisk vis tilbage til sit oprindelige kapel i Costitx, et tegn fra de højere magter om, at Vor Frue beskytter Costitx.
Senere blev Costitx så sit eget sogn og fik sognekirken Esglesia Parroquial de la Natividad de Nuestra Senora

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere helligdomme du skal opleve på Mallorca