Oratori de Sant Blai

sant blai kapel i campos mallorca
Om

Oratori de Sant Blai er beliggende sydøst for byen Campos, i en sydøstlige del af Mallorca

Rejsen rundt i Mallorcas landdistrikter, byder på et væld af små, men vigtige konstruktioner, der hver repræsenterer en brik i historien om det enkelte samfund på Mallorca.

Cistercienserordenens har altid været kendt for dens særlige gotiske arkitektur og kapellet Oratori de Sant Blai er absolut ingen undtagelse. Kapellet her var det første der blev bygget i Campos, selvom det godt nok ligger godt 3 km udenfor selve byen, men det skal ses i, at på konstruktionstidspunktet i 1248, var Campos endnu ikke en by.

Oratori de Sant Blai var det første kapel eller helligdom i Campos området. Kapellet blev beordret bygget umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca i 1229, som et tegn på en ny religiøs dominans. Ved siden af kapellet finder du en mindre botanisk have, med indfødte planter, som frem til 1845 fungerede som byens kirkegård.

Hvert år den 3. februar afholdes en byfest i den lille nærliggende landsby, Sant Blaise, hvor også en messe i kapellet finder sted.

Du finder let kapellet, blot kør sydøst ud ad vejen fra Campos mod Colònia de Sant Jordi og du vil efter ca. 3 km se et kors, der markerer sidevejen ind til kapellet.

Hvor

Campos

Campos er et typisk landbrugssamfund beliggende på Mallorcas sydkyst, der i den senere årrække har tiltrukket sig større opmærksomhed fra turisme, særligt grundet de mange muligheder for sport og aktiviteter, men også pga. af Mallorcas største uspolerede strand, es Tranc. I Campos finder du en række luksuriøse og charmerende fincas, hoteller og agroturismos, der på fineste vis kombinerer moderne luksus med autentisk mallorcinsk charme.

Campos ophold og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Campos

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere kapeller og helligdomme på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?