Søg
Close this search box.

Mallorca i maj

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.
Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash

Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned

Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne i badebyerne fyldes med de første foventningsfulde badegæster, restauranter og barer åbner, og det summer af bare af sommer her i middelhavsparadiset.

Hvordan er vejret på Mallorca i maj måned

Vejret på Mallorca i maj er mildt og sommerligt, med masser af solskin og dage med høje temeperaturer. Det er sjældent du oplever regnevejr i maj, og sker det, så er det typisk et spørgsmål om et par timer.

De gennemsnitlige dagtemperaturer på Mallorca i maj måned ligger på ca. 22° grader, med mere end 9 solskinstimer per dag. Aftentimerne forlænges også, med mildt klima og temperaturer omkring de 12°, hvilket gør det behageligt at sidde udendørs og nyde et par glas.

Kan man bade på Mallorca i maj?

Vandtemperaturerne på Mallorca i maj måned ligger gennemsnitligt på ca. 18° grader, fint til at bade i og til at nyde andre aktiviteter omkring stranden som surfing.

Typisk er vandet omkring sydvestkysten varmest i maj måned, hvilket gør badebyer som Magaluf, Palmanova og Santa Ponca til (endnu mere) populære rejsemål i denne måned. 

Hvor skal man bo på Mallorca i maj

Sommersæsonen er gået i gang, og det betyder at badebyerne er oplagte valg. Det gode ved ferie på Mallorca i maj måned er – blandt andet – at det er relativt let at få de gode hotelværelser og lejligheder, altså dem med havudsigt og god beliggenhed til en fornuftig penge.

Planlæg rejsen til Mallorca

Ideelle aktiviteter i maj måned på Mallorca

Det sommerlige vejr i maj åbner virkelig op for mange aktiviteter på Mallorca.

Dagtur til sa Dragonera eller sa Cabrera

Øerne sa Dragonera og sa Cabrera er erklæret fredede naturreservater grundet deres rige biodiversitet og miljø, fantastiske steder at besøge. Særligt sa Dragonera, ud for  Sant Elms kyst er et populært besøgsmål, hvor du kan gå til smukke udsigtspunkter og møde de berømte firben, som øen er kendt for. 

Sa Cabrera ligger et par timers sejltur syd for Mallorca, som du kommer med båd fra Colonia de Sant Jordi.

Sa Dragonera – Drageøen – er et beskyttet naturreservat, hjemsted til et utrolig mangfoldigt plante- og dyreliv. Særligt er øen kendt for dens sorte firben, og dens fire fantastiske vandrestier. 

Læs mere

Tag en tur omkring kysterne

Om du selv vil være skipper eller bare nyde livet som passager ombord på en båd, så glæd dig til at opleve Mallorcas smukke kyster på bølgen blå. 

Maj måned er oplagt til bådture fra øens mange badebyer, som for alvor åbner nu. Flere af de små havnebyer vil have stort udvalg af bådture, enten arrangerede eller udlejning. 

Fra byer som Port d’Alcúdia, Santa Ponca og Palma kan du endda tage med på delfintur fra morgenstunden, som er en virkelig smuk og sanselig oplevelse. 

Maj måned åbner virkelig op for bådsæsonen på Mallorca, og der er masser af skønne bådture at vælge mellem fra øens mange badebyer. 

Læs mere

Opdag blomsterne springe ud i de botaniske haver

Intet tidspunk er næsten bedre end maj til at opleve blomster der springer ud. Særligt kan du glæde dig til besøg i nogle af Mallorcas mest elskede botaniske haver:

Jardins d’Alfabia: Mallorcas største botaniske haver, beliggende på en historisk ejendom, som tidligere tilhørte en maurisk befalingsmand i Middelalderen. Jardins d’Alfabia byder på tusindvis af smukke blomster og planter fra middelhavsregionen, pakket ind i pittoreske rammer, der kunne have været taget fra et maleri fra impressionismen. 

Raixa: Også i Bunyola, faktisk i kort afstand fra Alfabia, ligger Raixa, en anden historisk ejendom på Mallorca. Den tidligere adelsbolig og dens tilhørende haver er omdannet til museum, gratis at besøge, som med garanti imponere dig.

Jardi Botanic de Sóller: De botaniske haver i Sóller er et unikt sted at opleve og lære om baleariske arter. Til de botaniske haver hører også museum, hvis udstillinger giver indsigt i det særlige miljø her på øgruppen. 

Sa Bassa Blanca: Det storslåede kunstmuseum i Alcúdia er også hjemsted for en utroligt smuk rosenhave, som nydes i forbindelse med besøget på museet. 

Palau March: I Cala Ratjada, på Mallorcas nordøstkyst, finder du den velhavende familie Marchs tidligere sommerresidens, som er omdannet til udstilling. Udendørs finder du både botaniske haver og skulpturpark, som 

Spil golf på Spaniens smukkeste baner

Mallorca er kendt og elsket for sine mere end 20 åbne golfbaner, der igen og igen hædres for deres smukke rammer. Godt udtænkt design, smukke omgivelser og gode restauranter i klubhusene har været opskriften på den store succes, øen har oplevet som golfferiedestination. 

Er du til den fuldendte golfferie, så har du flere muligheder, bl.a. golf-resorts som Arabella Golf, Santa Ponca Golf og Pula Golf, som alle tilbyder private baner og luksuriøs indkvartering. 

Med mere end 20 åbne, veldesignede golfbaner, er Mallorca blevet kendt som en foretrukken golfferie-destination i Europa.

Læs mere

Dykkersæsonen starter

Selvom du kan dykke det meste af året på Mallorca, er vandtemperaturerne mellem maj og september de mest behagelige, hvilket gør dykkerturen langt sjovere. Foruden vandtemperaturen spiller vejret også ind, og maj regnes som den første rigtigt stabile solskinsmåned på Mallorca, og det gør en verden til forskel under havets overflade. Når solens stråler trænger igennem vandet, og oplyser havbunden og de mange undersøiske grotter, oplever du et spektakulært lysshow, der også gør det lettere at se de mange fortryllende skabninger hernede. 

Ud for Mallorcas sydvestkyst, ved Magaluf og Santa Ponca, finder du marinereservaterne omkring Malgratsøerne, El Toro, samt sa Dragonera. Tager du øst på, omkring Cala Bona og Cala Millor, kan du opleve særligt smukke enge af neptungræs, som er fødesteder for mange revfisk. 

Dykkertur er en af de fedeste oplevelser du kan få på Mallorca! Ud for kysterne finder du op til flere smukke  marinereservater, samt unikke marinemiljøer af særlig betydning.

Læs mere

Nyd en dagstur til Palma

Palma – også kendt som Middelhavets perle – er hovedstaden på De Baleariske Øer, en by med særlig tiltrækningskraft og charme. 

Palma er kendt for sin enorme gotiske katedral, som er blandt de største i Europa, der ligger med front ud til kysten, så den kan ses milevidt fra, et særsyn og et vildt imponerende sted at besøge. 

Foruden katedralen er der rigeligt med andre spændende seværdigheder, bl.a. det royale palads, Bellver-slottet og de arabiske bade. Byen er fyldt med historiske perler, der fortæller om øens udvikling. 

Utallige lækre spisesteder, alt fra små lokale tapasbarer til haute cuisine Michelinrestauranter, venter på at lokke dig dig ind i deres umættelige verden af appetitvækkende fristelser. Du skal også ind og spise en is på byens ældste ishus, Ca’n Joan s’Aigo, der ligger gemt i en sidegade i den gamle bydel. 

Når kameraet skal have et hvil, er Palma også kendt for sit intense shoppingliv, hvor fristelser fra Sydeuropas modehøjborge, samt lokale varer tilbydes i de mange små butikker i sidegaderne. 

Hvad end du er til, kan du være sikker på at få en god oplevelse i Palma, det er bare en fed by.

palma-mallorca-katedral-havn-sommer-ferie-rejse

Palma er en virkelig levende by, fyldt med kulturelle og gastronomiske tilbud, der gør den til en stor oplevelse at besøge.

Læs mere

Prøv sportsklatring på Mallorca

Maj er virkelig én af de bedste tidspunkter for sportsklatring, eller klippeklatring på Mallorca. Øen er kendt og elsket for sine mange spots til klatring, bl.a. de dramatiske Tramuntana-bjerge og de mange klippevægge på østkysten. 

Hvis du er ny i sporten, er der flere turarrangører der tager dig med til de helt rette steder der matcher niveau og forventninger, og hvor du også kan have børn med. 

Der arrangeres ligeledes ture for de øvede, hvor du kan prøve kræfter med de mange kalkstensvægge i bjergene eller Deep Water Soloing langs kysterne. 

Klatring på klipper på øen Mallorca.

På Mallorca kan du prøve flere typer klatring, herunder multi-pitch og DWS. Flere af verdens bedste sportsklatrere har erklæret Mallorca et af Europas bedste steder for sporten. 

Læs mere

Planlæg rejsen til Mallorca

Hvad sker der på Mallorca i maj måned?

Der er masser af tradition og gastronomi i vente ved de mange begivenheder, der løber af stablen i maj måned på Mallorca. Det er bl.a. tid til de traditionsrige majfester, et levn fra middelalderen, der fejres med udstillinger og markeder. 

Oste og vinfestival i Estellencs

1. maj

De smukke kystområder omkring Estellencs og Banyalbufar var gennem mange år, kendt for deres malvasia-druer. Siden 2009 har Estellencs været vært for en vin og ostefestival, som hvert år har vokset sig mere populær blandt indbyggere og turister.

Blomstermesse i Costitx

1. maj

Den 1. maj er der traditionen tro blomstermesse i landsbyen Costitx, én af de mest ventede messer for alle der elsker blomster. Hele landsbyen pyntes med farverige, duftende blomster, der forvandler det ellers så spartanske eksterior til en symfoni af dybe farver og friske feminine dufte – meget forførende. 

Fira des Jai, Búger

4. og 5. maj

Fira des Jai er en traditionel landbrugs- og håndværksmesse i landsbyen Búger, der varer en hel weekend. På messen kan du bl.a. opleve den traditionsrige konkurrence om at bage den største ensaïmada (mallorcansk wienerbrød), der selvfølgelig deles mellem alle besøgende. 

Majfest i Sineu

5. maj

Sineu er blandt de mest traditionsrige byer på Mallorca, ikke mindst takket være det ugentlige marked, der har været en del af den kulturelle agenda siden år 1300. 

Den gamle middelalderby, fyldt med snævre smalle gader og rustikke husfacader, byder på en ligeså traditionel majfest den første weekend i maj måned. Her kan bl.a. opleve traditionel mallorcansk folkedans, udstilling af husdyr, lokale produkter og mange underholdende indslag. 

Majfest i Campanet

11. – 12. maj

Majfesten i Campanet er en mindre, men meget traditionsrig fest, der også bærer det agrariske tema med husdyr, lokale produkter og håndværk på udstilling. Majfesten i Campanet er en god undskyldning for at få set byen og området for foden af Tramuntana, hvor du finder oplevelser som Cuevas de Campanet og Ses Fonts Ufanes.

Campanet er et naturskønt område beliggende for foden af Serra de Tramuntana. Særligt er Campanet kendt for sine drypstensgrotter og sine naturarealer, der tiltrækker mange besøgende. 

Læs mere

Majfest i Felanitx

12. maj

Majfesten i Felanitx er endnu en skøn mulighed for at nyde en dag i traditionernes tegn, særligt hvis du opholder dig på østkysten omkring Portocolom, Cales de Mallorca, Porto Cristo eller Cala d’Or, så er du ikke langt fra denne begivenhed.

Felanitx er et historisk område på Mallorca, som bærer en lang og spændende kulturarv. Af samme årsag er området værd at se og udforske.

Læs mere

Es Fira og es Firó i Sóller og Port de Sóller

11. – 18. maj

I midten af maj fejrer Sóller sin mest traditionsbundne byfest, es Fira. Es Fira varer små to uger, hvor der er masser af underholdning, kulturelle indslag, markeder, udstillinger og aktiviteter.

Dog er det nok mandag den 13. maj, der er mest opmærksomhed omkring, det er nemlig dagen for es Firó. Kl. 15:00 ringer alarmklokkerne i centrum af byen, Sóller er blevet angrebet af osmanniske og algeriske pirater, der forsøger at indtage byen. Sóllers hær slås bravt i byen og i havnebyen Port de Sóller for at nedkæmpe indtrængerne, hvilket jo heldigvis lykkes.

Det hele er selvfølgelig et skuespil, men hold nu op der gøres noget ud af det, og det er en KÆMPE FEST at være med til. Du skal huske at købe billetter på rådhuset om lørdagen hvis du vil ind på selve rådhuspladsen på selve dagen, men ellers kan du være med gratis i Sóllers gader og i Port de Sóller. 

Det hele slutter med stort og flot fyrværkerishow. 

Sóller er kendt som Appelsindalen på Mallorca, et særligt sanseligt og pittoresk område, omsluttet af bjerge og kyst. Sóller byder på masser af ting at se og opleve, samt en lang række virkelig lækre spisesteder.

Læs mere

Middelaldermarked i Capdepera

17. – 19. maj

I Capdepera på Mallorca nordøstlige tip, ligger en af øens største middelalderborge, der blev bygget helt tilbage i år 1300, da kongen af Mallorca igangsatte sine planer om at overtage Menorca.

Hvert år i maj afholdes et kæmpe middelaldermarked, hvor du kan opleve gøglere, marked, mallorcansk håndværk, musik og meget mere. Det hele foregår indenfor murene af den store gamle middelalderborg, som byen er bygget omkring. 

Hvis du bor i et af de omkringliggende områder, f.eks. Cala Ratjada, Canyamel eller Arta, skal du bestemt besøge middelaldermarkedet, det er en god oplevelse for alle aldre.

Capdepera er en gammel middelalderby, der er udsprunget af den enorme middelalderborg Castell de Capdepera. 

Læs mere

Wrap-up

Mallorca i maj byder på begyndelsen af sommeren og højsæsonen for øens turisme. 

Du kan glæde dig til et væld af udendørs aktiviteter, hvor du kan nyde godt af et konstistent mildt og lunt vejr. Vandtemperaturerne rammer et behageligt niveau i maj måned, hvilket går det dejligt at bade og nyde strandene, desuden gode betingelser for dykning og snorkeling. 

Maj byder på en række kulturelle indslag i form at traditionelle byfester og messer, der afholdes omkring på øen i de små lokalsamfund. Særligt kan du glæde dig til den store genindspildning af et berømt slag i Sóller, samt flere majfester og messer af gastronomisk karakter. 

Jeg håber du får en dejlig ferie på Mallorca!

Flere interessante ting du skal opleve på Mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *