Sirena – Mallorcas svar på Den Lille Havfrue

skulptur af en havfrue på strandpromenaden i porto cristo mallorca
Om

Langs promenaden i feriebyen Porto Cristo, sidder havfruen Sirena og vogter havnefronten.

Sirena blev delvist ødelagt under luftangreb fra pro-Franco styrker, under den spanske borgerkrig i 1936.

I 1988, under fejringen af 100 året for Porto Cristo, blev Sirena igen præsenteret, efter kyndig behandling hos skulptøren Pere Pujol.

Sirena er omdrejningspunkt for en række begivenheder året rundt, som markeder, byfester og koncerter – særligt gennem sommermånederne er der liv og glade dage omkring Sirena.

Sirena betyder i øvrigt havfrue på spansk.

Hvor

Porto Cristo

Porto Cristo er en af Mallorcas ældste rejsemål for turister, og samtidig hjemsted for en af Mallorcas første turistattraktioner, drypstenshulerne Cuevas del Hams. Det er dog nogle andre drypstenshuler der gennem de seneste år har sat Porto Cristo på kortet, nemlig Cuevas del Drach, de berømte Dragegrotter, der er blevet en af Mallorcas største turistattraktioner, og som besøges af tusindvis af mennesker hver dag. Porto Cristo byder på en dejlig lille strand med gyldent sand, beliggende ved siden af lystbådehavnen og den livlige marina med alle restauranterne og barerne.

Porto Cristo drypstenshuler, marked og strand

Flere seværdigheder omkring Porto Cristo

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere monumenter og vartegn på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?