Søg
Close this search box.

Campos Rådhus

Facade og indgnag på rådhuset i byen Campos på Mallorca, på byens centrale torv.

I forlængelse med det arkitektoniske tema, er Rådhuset i centrum af Campos én af de vigtigste bygninger i området.

Sebastian Santiago sagde, at netop denne arkitektoniske model, stammer fra den middelalderlige catalansk – aragoniske tradition.

Bygningen stod færdig i 1580, blev bygget i forlængelse af et af byens mange forsvarstårne, Can Cos. Netop Can Cos fungerede fra 1700 tallet og indtil 1950’erne som en af byens største og mest kendte kroer, men blev herefter overtaget eller opkøbt af kommunen, som nu har borgmesterens kontor i tårnet.

Udenpå bygningen hænger byens våbenskjold, med den stående bjørn afbilledet. Navnet Campos er nemlig en sammentrækning af ‘camp’ (område) og ‘ós’ (bjørn), hvilket bedst oversættes til ‘bjørnens territorium’. Bemærk, der er til dato endnu ikke registreret en eneste bjørn på Mallorca.

Adresse og kontaktinfo

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere bygninger af kulturel interesse på Mallorca