Søg
Close this search box.

La Porciúncula

La Porciuncula kirke med vægge af glas, i Palma by på øen Mallorca.

La Porciúncula La Porciúncula – Mallorcas glaskirke La Porciúnculas formelle navn er Església de Nuestra Señora de los Ángeles, med reference til kirken Santa Maria degli Angeli, i Assisi, Italien, som har en lille kirke stående indeni der bærer navnet Porziuncola, som betyder ‘en lille del jord’. Det var fra Santa Maria degli Angeli, at […]

Església Nova

Esglesia Nova kirke i byen Son Servera på øen Mallorca.

Església Nova var designet af Gaudís forretningspartner, Joan Rubió, men blev aldrig bygget færdig. Se det smukke vartegn der ofte bruges til ceremonier

Santa Magdalena kirke og kloster

Santa Magdalena kirke og nonnekloster, i byen Palma på Mallorca.

Santa Magdalena er et vigtigt kloster med tilhørende kirke for Mallorcas historie. Det er i denne kirke, at øens helgen, Catalina Tomas er begravet.

Klosteret blev skænket af kongen til nonneordenen, Santa Magdalenas Sakremente, som i 1533 tog augustinerordenen til sig.

Esglèsia de Sant Nicolau

Facade på Sant Nicolau kirke i Palma by, på Mallorca i Spanien.

Sant Nicolau kirken bblev bygget mellem 1302 og 1349. Kirken var en løsning på den voksende menighed i Palma, der voksede i hastigt tempo som følge af catalanernes erobring i 1229. Sant Nicolaus kirke var den femte der blev bygget i Palma, efter Santa Creu, Sant Miquel, Sant Jaume og Santa Eulàlia.

Esglèsia de Santa Eulàlia

Den nygotiske Santa Eulalia kirke i Palma centrum, på øen Mallorca.

Santa Eulàlia er Palmas sognekirke, og én af Mallorcas smukkeste kirker, med sine nygotiske detaljer der pryder dens eksteriør.

Esglèsia de Santa Fe

Santa Fe gotisk kirke i Palmas gamle jødiske kvarter på Mallorca.

Den lille Santa Fe kirke blev bygget helt tilbage i midten af det 14. århundrede, af Kong Nuño Sanc. Under tiden hvor området her udgjorde Palmas jødiske kvarter, fungerede bygningen som synagoge.

Esglèsia de Sant Miquel

Sant Miquel kirke i centrum af Palma by på Mallorca.

Sant Miquel kirken hører til blandt de ældste kirker i Palma. Sammen med kirkerne, Santa Eulàlia, Sant Jaume og Santa Creu, opdelte de fire kirker Palma i individuelle distrikter.