Søg
Close this search box.

Es Firó de Sóller 16′

Rrrrrr…. Mandag den 9. maj, afholdes én af Mallorcas mest traditionsrige og livlige fester, nemlig Es Firó de Sóller.

Festen er en fejring af mallorcinernes sejring over piraterne, der forsøgte at indtage Sóller tilbage i 1561.

Rollespil for viderekomne 

Festen starter allerede tidligt på dagen, hvor et kæmpe rollespil er arrangeret i Port de Sóller. 2 hold bestående af hundredvis af deltagere, skal kæmpe mod hindanden. Det ene hold er pirater, som sejler ind i bugten i både, mens det andet hold er mallorcinere, der skal forsvare kysten.

Der er tilmed store præmier på spil, til det hold der vinder kampen om Sóller.

Dagen forløber med musik og boder i gaderne, feststemte mennesker overalt, i det hele taget en enorm oplevelse!

Professionel amatørhær

Es Firó de Sóller er en stor begivenhed for mange mallorcinere, da dette slag stadig i dag anses for at være et endelige opgør, i kampen om Mallorca mod pirater.

Tilbage i 1500-tallet, var Mallorca konstant under angreb fra pirater, der kom fra Tyrkiet og Nordafrika og forsøgte at indtage øen.

Slaget i Sóller i 1561, blev dødstødet for piraternes hærgen, da en hær af mallorcinske frihedskæmpere, lykkedes med at organisere sig og på strategisk vis, lokke piraterne i en fælde i Sóller-dalen, hvor de blev besejret.

Rundt om på Mallorca har du muligvis opdaget nogle af de gamle forsvarstårne langs kyststrækningerne, eller på klippetoppene. Størstedelen af disse tårne står fra 1500-tallet, hvor de via røgsignaler, kommunikerede med hinanden.