LA LLOTJA

Seværdighed i Palma Mallorca den gotiske bygning, La Llotja

La Llotja er én af Palma de Mallorcas mest ikoniske byggerier

Udefra ligner La Llotja en borg – eller måske en kirke – men faktisk er den gamle bygning tæt på havnefronten, en gammel markedsbygning fra det 15. århundrede.

Op gennem 16 og 1700-tallet, faldt Palmas status som central handelsby for fiskeri og La Llotja blev udelukkende brugt som markedsplads for våben, beklædning samt håndværk, i stedet for råvarer og kvæg.

I slutningen af 1800 tallet blev La Llotja omdannet til kunstmuseum, hvilket bygningen har fungeret som lige siden.

Fascinerende er det, at stå inden i denne imponerende bygning og let forestille sig, hvordan den pulserende markedsstemning mellem handlende har fyldt lokalet.

Til ære for La Llotja arkitekt, Guillermo Sagrera, er en del af gaden foran bygningen dedikeret til ham, denne del af gaden er kendt som ‘Paseo Sagrera’. Guillermo Sagrera er også manden bag flere af de imponerende historiske døre i Sa Seu katedralen.

Gaderne der omgiver La Llotja, er fyldt med lækre lokale tapasbarer og fortovscaféer

Information:

La Llotja
Plaça de la Llotja
07001 Palma de Mallorca
Tlf: +34 971 730 657

Åbningstider: Man-fre 8:30 – 23:00

Find vej til La Llotja

Palma

Palma er Mallorcas og Balearenes hovedstad. Byen blev grundlagt af romerne omkring 123 f.kr., men først hovedstad efter den mauriske erobring af øen omkring 903, hvor den fik navnet Madina Mayurqua. Palma byder på et væld af spændende seværdigheder, der alle repræsenterer en del af byens mageårige kulturarv og farverige historie, bla. den utrolige katedral, Almudaina-paladset, Bellver-slottet og Sant Francesc klostret. Palma har et livligt shopping og restaurationsliv, der er altid tusinder af mennesker på gaden og stemningen ebber af hektisk storby-charme. Palma er en af Europas førende turistdestinationer, byen egner sig til både endagsture, weekendophold og heler uger, du løber ikke tør for ting at lave eller se.

Palma guide
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?