Besøg den smukke kirke og kirkegård på bakketoppen over Deià

toppen deia mallorca kirkegaard bakke

Kirken i Deià, er bygget på en bakketop, over et tidligere vagttårn fra 1400-tallet, langt over havet med enestående panoramisk udsigt over kysten og omkringliggende dal.

Selve kirken blev oprindeligt opført i 1300-tallet, men blev i 1500-tallet udvidet med et forsvarstårn, hvorfra man kunne holde udkig efter pirater og vandaler, der forsøgte af tvinge sig adgang fra søsiden.

Eslgésia de San juan Bautista gennemgik senere i det 18. århundrede, en række renoveringer efter voldsomme brænde, der næsten tog hele kirken med sig.

Inde i kirken, finder du også det kommunale museum i Deià, med religiøst kunst og genstande samlet gennem tiden.

Deià tiltrækker sig mange prominente navne, og byens kirke har blandt andet dannet scene for Caroline Corrs bryllup, hvor hun lod sig smede med Frank Woods. Caroline og Frank boede i øvrigt på Hotel La Residencia i Deià.

Bag kirken finder du kirkegården, som er mindst lige så vigtig at besøge. Her hviler forfatteren Robert Graves, sammen med kunstner William Henre Waldren – to vigtige skikkelser i Mallorcas historiebøger.

Langs den ene side af kirken står to kanoner fra 1500-tallet, med en mindesten for William Waldren mellem dem. På mindestenen ses en skulptur af den såkaldte, Myotragus Balearicus – Mallorcas uddøde dværgantilope, som Waldren var den første til at finde skelettet af.

Mange vandrere lægger vejen forbi Eslgésia de San juan Bautista, på deres færden gennem Tramuntana-bjergenes dybe grønne arealer af uspoleret idyl, for at tage billeder af udsigten herfra.

Find vej op til kirken og kirkegården i Deià

Deià

Deià er kendt som et af de mest inspirerende og romantiske områder på hele Mallorca. Området har gennem tiden haft stor tiltrækningskraft af bla. poeter, malere og musikere, hvilket har givet byen sit alias, Kunstnerbyen. Deià er hjemsted for en håndfuld interessant seværdigheder, bla. Robert Graves’ hus, Son Marroig samt den gamle kirke og tilhørende kirkegård, der kroner landsbyen. Deià er et oplagt sted til en romantisk ferie på Mallorca, her ligger flere charmerende hoteller i smukke omgivelser klar til at tilbyde højeste serviceniveau og bedste faciliteter.

Besøg Deià

Flere dejlige steder i Tramuntana

Mallorcas Tramuntana-bjerge er fyldt med noget af verdens bedste og smukkeste natur, hvorfor bla. UNESCO har fredet bjergkæden som en del af verdensnaturarven. Der er masser af skønne område og charmerende bjerglandsbyer at besøge på din tur gennem bjergene, flere af dem har såmænd også været direkte inspirationskilde til kendte kunstværker.

Læs mere om Tramuntana her

Billeder fra kirken i Deià

toppen deia mallorca kirkegaard bakke
kirke kirkegaard deia mallorca
kanoner skulptur udstillet balkon udsigt deias kirke
©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?