Celler Son Toreó

Om

Son Toreó er ikke blot en autentisk restaurant, men en historisk bygning i Sineu

Tilbage i 1607 tilhørte ejendommen her Leonard Toreó, som drev en cellar samt mølle fra selv samme bygning. Familien Torelló har været en fast del af Sineus mangeårige historie, faktisk siden erobringen i 1229 som man også deltog i.

I 1974 blev Son Toreó opkøbt af forretningsmanden Pere Fuster ejendommen af Carme Ferrer Oliver.

På facaden vil du lægge mærke til den flotte buede indgang, hvor der hen over er en såkaldt ‘coronella’ – et vindue med familien Toreós våbenskjold i.

Indenfor i Son Toreó, som i øvrigt i dag er en lækker restaurant, har man efter utallige renoveringer bevaret æstetikken med stenbelagte vægge, de særlige ‘xebrons’ bjælker i loftet, samt de originale destilleringsanlæg. Til venstre for baren, fører en korridor til rummet hvor tolv gamle vinkar står muret fast, vinkarene blev brugt til at træde druer, inden druerne blev sendt til gæring og destillering.

Son Toreó er et must for enhver arkitektur eller vininteresseret besøgende i Sineu.

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?