l’Hospitalet

hospitalet er et gotisk kapel og hospice fra middelalderen i sineu mallorca
Om

Tidligere hospital og hospice beliggende på en smuk ejendom i Sineu

[su_button url=”https://goo.gl/maps/enUZJLk7ndT2″ target=”blank” style=”soft” background=”#0de2ab” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”0″ icon=”icon: location-arrow” icon_color=”#ecebeb” text_shadow=”0px 0px 0px #000000″ rel=”nofollow”]Rutevejledning[/su_button]

Hospitalet i Sineu var rent faktisk det første af sin slags i det rurale Mallorca – det er dokumenteret helt tilbage fra år 1294. Hospitalet var under beskyttelse af Mallorcas religiøse overhoveder, hvorfor et kapel med alter samt en flot altertavle med et billede af Sankt Georg, var at finde inde i bygningen. I dag er altertavlen, der i øvrigt blev lavet af Francesc Gomes og senere restaureret af Rafel Guitard i 1567, opbevaret i Mallorcas Historiske Museum i Palma.

Hospitalet var gennem flere århundreder, konstitueret som regeringsbygning for Mallorca. Selv da Mallorca i 1349, mistede sin selvstændighed som kongerige og blev en del Aragonien, fortsatte bygningen som stedet hvor embedsmænd og overhoveder mødtes.

Hospitalet består af to separate bygninger; den ene dedikeret til byens tidligere hospice, den anden er det stadig fungerende kapel.

Hospice bygningen dateres tilbage til 1621. Den gotiske hovedindgang og facade, vender ud mod selve Carrer Ponent. Indgangspartiet består i en buet døråbning, hvor der hen over ses en relief forestillende den ubesmittede undfangelse, udført af den modernistiske skulptør, Sebastià Alcover.

Ved siden af hospicebygningen og kapellet, kan du også nyde den smukke gårdhave, med sine mange appelsintræer, samt gamle brønd i midten af haven.

Går du til venstre, vil du på hjørnet af Carrer Ponent og Carrer de l’Hospital, finde kapelbygningen. Kapellet har gentagne gange været under restaurering, dog har man gennem tiden bevaret dens originale gotiske arkitektur.

directions

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere religiøse steder på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?