Can Gili

besøg can gili kunstgalleri i sineu mallorca
Om

sineu galleri can gili

Can Gili er et af de ældste huse i hele Sineu, sandsynligvis er det bygget helt tilbage i det 13. århundrede efter erobringen. Navnet stammer dog fra Pere Gili, der mellem 1396 og 1409, var borgmester i Sineu. Godt 100 år senere, i begyndelsen af 1500 tallet, tilhørte huset Joan Gili, ét af de ledende medlemmer af oprørshæren ‘Broderskabet’.

På husets facade kan du se familien Gilis våbenskjold i en såkaldt ‘coronella’ over hovedindgangen.

Can Gili
Galería de Ricardo Gago
C/ Major 13
Tel. +34 971 855 289
ricardogago7@hotmail.com
Man – Lør · 10 am – 1.30 pm

Hvor

Sineu

Sineu er for mange af de lokale indbyggere, selve hjertet af Mallorca, ikke kun pga af beliggenheden lige i centrum af øen, men også fordi det var her et af øens første kongeslotte blev bygget og fordi det menes at klokkeværket i den enorme sognekirke holder verden i gang. Sineu er en charmerende by, særligt kendt for det store marked hver onsdag, der tiltrækker sig tusindvis af turister der kommer valfartende hertil for at gå på opdagelse i en verden af tilbud og gøre en god handel. Sineu er desuden hjemsted for en række spændende historiske seværdigheder, som den store Santa Maria kirke, den gamle kongeslot og kloster, det gamle hospice, minimerklosteret der nu er rådhus eller den fine mølle Molí d’en Pau.

Sineu seværdigheder og marked

Flere seværdigheder omkring Sineu

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?