Esglesia de Monti Sion i Palma

monti sion kirke i palma mallorca
Om

Monti Sion kirken er bygget ovenpå en tidligere jødisk synagoge, der oprindeligt blev bygget af jesuitter der kom til Palma omkring 1561, og allerede i 1571 begyndte man byggeriet. Jesuitterne var højst uønsket af Spaniens kongehus, navnligt pga. deres økonomiske og kulturelle inflydelse på befolkningen, som nu så en ny og anderledes måde at leve på – og ikke mindst andre ting at tilbede. Alt dette første i sidste ende til undertrykkelse af jesuitterne mellem 1767 og frem til 1815.

 

Monti Sions arkitektur

Kirken er et af de mest imponerende eksempler på barok arkitektur, på hele Mallorca. Et af de mest bemærkelsesværdige kendetegn ved kirken, er hovedfacaden med sin tympanon, som indrammer et våbenskjold til ære for Ramon de Verí, hovedmanden bag kirken.

På hver side af tympanonet ses statuer/skulpturer af de første jesuit-helgener; Sankt Ignatius (venstre) og Francis Xavier (højre). Et billede af den ubesmittede undfangelse kroner hele den imponerende hovedindgang. Lige under ses en halvmåne med et billede af et bæst som repræsenterer djævlen.

Selve kirkekonstruktionen består af et enkelt kirkeskib med 6 sidekapeller på hver side. Loftet over kirkeskibet består af tøndehvælvinge med lynetter, støttet af riflede søjler.

 

Af særlig interesse i Monti Sion kirken

  • Roman de Verís gravsted til venstre for presbytteriet.
  • Første sidekapel på venstre hånmd som indeholder graven af Alphonsus Rodriguez, som blev kåret til helgen af kirken efter sine mange års tro tjeneste som portner.
  • Alterstykket som blev designet af Camilo Silvestre Perino i 1607.
Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere kirker på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?