Consolat de Mar – Styrelsen for søfart og handel

flot arkitektur på consulat de mar bygningen i palma mallorca
Om

Besøg denne storartede bygning med sin smukke arkitektur

Handels -og søfartstyrelsen for de baleariske øer blev etableret allerede i 1306, hvor Kong Jaume II beordrede institutionen oprettet for at løse stridigheder mellem handelsrejsende og andre af søens folk.

Dog var det ikke før 1336, at daværende Kong Jaume III udnævnte to repræsentanter til at varetage embedet. Igen i 1344 blev styrelsen reformeret og udviklet, denne gang af Kong Pere IV af Aragonien, som hentede inspiration fra handels -og søfartstyrelsen i Valencia, som i øvrigt var første af sin slags.

Som Palma voksede og blev en stadig vigtigere handelsby i middelhavsregionen, voksede opgaverne og vigtigheden af Consolat de Mar proportionelt med. Særligt efter opførslen af La Llotja, et tidligere gotisk kapel som blev opbygget til en stor markedsbygning hvor der bla. blev solgt våben, fik Consolat de Mar en afgørende betydning for Palma og Mallorca.

Arkitektur ved Consolat de Mar

Særligt bygningens hovedfacade tiltrækker sig opmærksomhed, med sin porticus med fem smukke buer, balustrade og ovenlæggende frontispice over hver dør bag buerne.

Bygningen er opført mellem det 15. og 17. århundrede i barok stilart.

Besøg og rundvisning i Consolat de Mar

Hvis I er interesseret i at komme ind og opleve de mange smukke kunstværker og den fascinerende arkitektur indefra, så er der rigeligt med mulighed for det.

Hver formiddag mellem 10:30 og 13:30

Hver eftermiddag mellem 16:00 og 18:00

Hvor

Palma

Palma er Mallorcas og de baleariske øers hovedstad, en by der flere gange er kåret som den bedste by i verden at bo i. Palma har en lang og spændende historie, der tager os helt tilbage til dens grundlæggelse i romertiden. Gennem mere end et årtusind har flere kulturer haft sat deres præg på byen, som på mange måder ebber af kulturhistorie og mangfoldighed. Palma er et oplagt besøgsmål på enhver tur til Mallorca, der er altid noget at se eller lave her, f.eks. en shoppingtur i de mange butikker omkring hjertet af byen, eller en tur på cafe eller restaurant. Palma er samtidig hjemsted for nogle utrolige seværdigheder, der nok skal få kameraet frem. Besøg bla. Sa Seu katedralen, Bellver-slottet, Almudaina-paladset, de arabiske bade, Casal Solleric, Sant Francesc klostret, tag en tur med veterantoget til Sóller eller udforsk byens arkitektoniske perler. Ønsker du at bo i Palma, kan du glæde dig til en række sublime luksushoteller som ligger i smukke historiske bygninger i hjertet af byen, hvor opvartning og romantik er notorisk.

Palma sightseeing, seværdigheder og aktiviteter

Flere seværdigheder i Palma

Opdag flere rejsemål nær Palma

Cala Major

Ca’n Pastilla

s’Arenal

Flere

Flere historiske bygninger og arkitektur på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?