Søg
Close this search box.

Consolat de Mar – Styrelsen for søfart og handel

Smuk facade på Consolat de Mar bygningen i Palma by på Mallorca.

I denne artikel

Besøg denne storartede bygning med sin smukke arkitektur

Handels -og søfartstyrelsen for De Baleariske Øer blev etableret allerede i 1306, hvor Kong Jaume II beordrede institutionen oprettet for at løse stridigheder mellem handelsrejsende og andre af søens folk.

Dog var det ikke før 1336, at daværende Kong Jaume III udnævnte to repræsentanter til at varetage embedet. Igen i 1344 blev styrelsen reformeret og udviklet, denne gang af Kong Pere IV af Aragonien, som hentede inspiration fra handels -og søfartstyrelsen i Valencia, som i øvrigt var første af sin slags.

Som Palma voksede og blev en stadig vigtigere handelsby i middelhavsregionen, voksede opgaverne og vigtigheden af Consolat de Mar proportionelt med. Særligt efter opførslen af La Llotja, et tidligere gotisk kapel som blev opbygget til en stor markedsbygning hvor der bla. blev solgt våben, fik Consolat de Mar en afgørende betydning for Palma og Mallorca.

Arkitektur ved Consolat de Mar

Særligt bygningens hovedfacade tiltrækker sig opmærksomhed, med sin porticus med fem smukke buer, balustrade og ovenlæggende frontispice over hver dør bag buerne.

Bygningen er opført mellem det 15. og 17. århundrede i barok stilart.

Besøg og rundvisning i Consolat de Mar

Er du er interesseret i at komme ind og opleve de mange smukke kunstværker og den fascinerende arkitektur indefra, så er der rigeligt med mulighed for det.

Hver formiddag mellem 10:30 og 13:30

Hver eftermiddag mellem 16:00 og 18:00

 

Mere skøn arkitektur du kan opleve på Mallorca