Sa Rectoria de Montuïri

Om

Dette er præstegården i Montuïri by, placeret på hjørnet mellem byens centrale plads, Plaça Major, og Carrer Major der løber diagonalt gennem pladsen

Præstegården er en fin seværdighed for dig der sætter pris på religiøse bygninger og historierne bag dem.

Bygningen er en gotisk konstruktion, sandsynligvis bygget samtidig med, at man påbegyndte arbejdet med den store sognekirke på Plaça Major.

I stueetagen, til højre for hovedindgangspartiet, ses våbenskjold med billedet af en hånd – symbol på sognepræsten Maneras familie, med inskriptionen “24. maj 1693”. Til venstre for våbenskjoldet, ses en mosaik af farvede teglsten – de viser tolvte station af Via Crucis (korsets vej).

På højre side af præstegården, på siden der vender ud mod Plaça Major, ses en smuk ogee bue med en niche, der indeholder et solur.

Interiøret består af en typisk middelalderligt indrettet rumopdeling, hvor en krydshvælving adskiller to korridorer. I den første korridor til venstre, ses en bueåbning der først blev opdaget ved en nylig renovering af huset. Til højre ses et barok kanvas af Josefs snedkerværksted i Nazaret. I den anden korridor, under trappen, ses en ottekantet brønd med billedet af et våbenskjold forestillende en tyr og med årstallet 1630 indgraveret. Yderligere til højre, ses en barok vask eller font af en art, dateret i 1754.

En døråbning med overligger, fører videre ind til et bibliotek, indeholdende tallige vigtige publikationer og værker, der vidner om byens mangeårige kulturhistorie. Huset opbevarer desuden en fin samling  malerier samt liturgiske genstande, hentet fra sognekirken.

Hvor

Montuïri

Montuïri er indbegrebet af en mallorcinsk landsby, med ujævne stenbelagte gader, rustikke husfacader og al handel centreret omkring hovedgaden. Montuïri byder på en god håndfuld seværdigheder, såsom udgravningen af den talaiotiske landsby Son Fornés, Sant Miquel eremitagen, de gamle møller og den smukke Sant Bartomeu sognekirke. Desuden byder Montuïri på en række herlige begivenheder, som det ugentlige marked og den årlige agerhøne-festival.

Rejseguide til Montuïri med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Montuïri

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere religiøse steder på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?