Can Socies de Tagamanent

Om

Ikke så meget en seværdighed, som en historisk bygning, der knytter sig til Montuïri by og dens indbyggere.

Can Socies de Tagamanent var en gammel kro i Montuïri. Facaden på bygningen er temmelig uregelmæssig, da venstre side har tre etager, mens højre kun har to.

Hovedindgangen har en døråbning med halv-cirkulær hvælvet bue, med spandriller af sandsten og udskårede dørkarme i bunden. Hovedindgangspartiet er kronet med våbenskjoldet for Socies de Tagamanent, hvor også årstallet 1817 er indgraveret.

Påskesøndag hvert år, forlader et billede af Jomfru Maria netop dette hus for, at deltage ved den årlige påske-procession i Montuïri.

Hvor

Montuïri

Montuïri er indbegrebet af en mallorcinsk landsby, med ujævne stenbelagte gader, rustikke husfacader og al handel centreret omkring hovedgaden. Montuïri byder på en god håndfuld seværdigheder, såsom udgravningen af den talaiotiske landsby Son Fornés, Sant Miquel eremitagen, de gamle møller og den smukke Sant Bartomeu sognekirke. Desuden byder Montuïri på en række herlige begivenheder, som det ugentlige marked og den årlige agerhøne-festival.

Rejseguide til Montuïri med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Montuïri

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?