Sognekirken i Sencelles, Sant Pere, rejser sig i hjertet af byen

Sant Pere kirken i Sencelles paa Mallorca

Sant Pere sognekirken i Sencelles

Den første sognekirke for området blev bygget i Costitx 2,5 km mod øst i 1236, men blot to år senere blev sognet flyttet til Sencelles, på ordrer fra biskoppen af Mallorca. En lille kirke blev dedikeret til Sankt Peter i 1248, men kun et århundrede senere begyndte arbejdet på en større kirke til stor glæde for indbyggerne. Den bygning vi ser i dag, blev påbegyndt i 1691 og tog mere end 75 år at færdigbygge – klokketårnet blev først færdigt i 1888. Indenfor ses den imponerende barokaltertavle, designet af Friar Albert Borguny Castelló i 1766, som viser billedet af Sant Pere, siddende i en pavelig trone.

På pladsen foran kirken er en statue af Søster Francinaina Cirer (1781-1855), som blev udført af skulpturøren Jaime Mir og indviet i 1955. Under statuen er tre bronzerelieffer med anerkendelser fra hendes tilhængere, pave Johannes Paul II inklusiv. I statuen er indgraveret teksten “Sencelles a Sor Francinaina any 1955”, som betyder ‘Fra Sencelles til Søster Francinaina anno 1955’.

Flere lokale seværdigheder omkring Sencelles

Sencelles ferie og rejseguide

Costitx ferie og rejseguide

Talaioten, Son Fred

Det lille kloster, Convent de les Germanes de la Caritat

Placa Son Morey

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?