Can Prohens er et strålende eksempel på traditionel arkitektur fra senbarokken i de mallorcinske landdistrikter, sandsynligvis fra det 18. århundrede

Billede af kulturhuset i byen Felanitx, Can Prohens

Her ses Can Prohens som lægger bygning til kulturhuset i Felanitx, Casa de Cultura


Ejendommen blev opkøbt af Felanitx kommune i 1970 fra en privat familie, som havde haft ejendommen gennem flere hundrede år – efter 16 års renovering, åbnede huset for offentligheden, som Casa de Cultur (kulturhuset).

På frontsiden af huset ses en balton med jerngelænder, herfra oplæses hvert år en tale, som starter St. Agustí festivalen i byen.

Dele af førsteetagen i Casa de Cultura, er dedikeret til en permanent udstilling af Miquel Barcelós værker. Miquel Barceló er født og opvokset i Felanitx, derfor en af byens ‘sønner’, og har blandt andet designet én af de smukke skulpturer som dekorerer katedralen Sa Seu i Palma.

Casa de Cultura bruges hyppigt til intimkoncerter, kunstudstillinger samt foredrag, her er gjort meget ud af, at skabe et autentisk forum og mødested for ethvert kulturelt tema. Når Mallorca én gang årligt afholder Nit-del-Art festivalen, som er en uge i kunstens tegn, har Felanitx sin egen version, nemlig Nitx-del-Art, hvor Casa de Cultura stiller hus til rådighed for særligt udvalgte kunstnere, nye som etablerede navne.


Casa de Cultura (Can Prohens)

Plaça de sa Font de Santa Margalida 3
Tlf. +34 971 58 22 74

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?