Palau de Ayamans – eller Ayamans paladset – samt dets smukke haver dominerer Llosetas centrum og betegnes som en af Mallorcas smukkeste arkitektoniske perler.

Paladset er et eksemplarisk eksempel på aristokratiets dominans, op gennem middelalderen på Mallorca og en seværdighed, som du kan nyde både indefra og udefra.

Hver Greve der har boet i huset, har udvidet og renoveret strukturen så det hver gang fik et nyt præg, med årene mere paladsagtigt. Familien March (Banco March) købte slottet i 1927 og renoverede det i 1940, fylde det med deres kunstsamling, mens arkitekten Gabriel Alomar gendesignede facade og haver.

Palau de Ayamans blev solgt til selskabet Lloseta SA i 1975, og fungerer nu som konference og eventcenter i Lloseta.

I 1988 blev Palacio de Ayamans erklæret en del af Mallorcas kulturarv og den store mur omkring paladset blev revet ned, for at åbne op til de smukke haver.

Efter den catalanske erobring af Mallorca i år 1229, skænkede Kong Jaime den 1. hele området for foden af Tramuntana bjergene, til enken af Guillem Ramon de Moncada – en adelsmand der var med til planlægning af erobringen af Mallorca fra maurerne.

Enken valgte at dele området mellem tre riddere, der alle havde taget del i erobringen, området blev nu omdøbt til “Canarossa”. I 1578 blev Canarossa opdelt i tre godser, Lloseta, Pelai s’Estorell samt Son Pelai.

I 1634 blev Miquel Ballester Togores udnævnt Greve af Ayamans og Baron af Lloseta. Greven brugte sin indkomst til at bygge Ayamans Paladset i byens centrum, samtidig købte han en større ejendom i centrum af Palma, Ca Gran Cristiana (nu hjem til Mallorca-museet).

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2021 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Log in with your credentials

Forgot your details?