La Granja d'Esporles - En must-see seværdighed for alle aldre på Mallorca

Finca sa Granja d’Esporles er en kendt seværdighed i Esporles og på hele Mallorca.

Området omkring Esporles er berømt for at være hjemsted for én af ​​de vigtigste og mest historiske bygninger på hele øen, ‘La Granja d’ Esporles’. Dette palæ og herregård – også kaldet en finca – har en lang historie bag sig. Placeringen alene, gjorde grunden særligt eftertragtet allerede under romernes dominans på Mallorca, 123 f.Kr., på grund af det store antal af naturlige kilder heroppe.

Historien bag La Granja

Dog var det maurerne, der først begyndte at bygge selve palæet og var ansvarlige for opførelsen af stuehuset. Med den kristne erobring i 1229, kom La Granja under feudal besiddelse, men i 1230 blev det overdraget til cistercienser munke, der forpagtede det i godt 200 år indtil det blev overdraget til Vida familien. Vida familien ejede det de efterfølgende 200 år, hvorefter det blev videregivet til Fortuny familien. Den nuværende ejer er D. Cristóbal Seguí Colom.

Kong Pedro IV var særligt begejstret for ejendommen og satte derfor fasaner og agerhøns løs i de omkringliggende skove for, at levere sport for den årlige kongelige jagt. Strenge bøder pålagdes enhver lokal, der vovede at fange dem.

Højdepunkterne på turen til La Granja, inkluderer et aristokratisk galleri, familien eget kapel samt et fængsel med tilhørende torturkammer. Dog er en helt særlig grund til at besøge stedet, at lære om mallorcanske traditioner og historie i landdistrikterne. Workshops, kældre og køkkener indeholder udstillinger af dagligdags genstande fra livet på øen gennem de sidste 500 år. Workshops giver demonstrationer i knytte, broderi og spinding. Desuden smagsprøver på ost, vin, pølser, bunyols og figenkage. Alt leveres i selskab med underholdning i form af musik og folkedans for at sætte stemningen.

Efter besøget indenfor i de mange kamre af fincaen, er det tid til at bevæge sig udenfor i den friske landlige luft. På bagsiden finder du botaniske haver med vandfald, kilder og tusind år gamle træer. Selv dig der ikke er den store naturelsker, vil blive imponeret over hvor fint det hele står og fuldender hele billedet som et rent postkort.

Har du ikke forspist dig i gratis prøvesmagninger under turen gennem fincaen, tilbyder La Granja tilmed en restaurant der serverer lækre mallorcinske specialiteter, blandt andet pa amb oli, coca de trempó og sopa seca mallorquina.

La Granja er åbent hver dag året rundt fra 10:00 til 19:00.

Hvor ligger La Granja på Mallorca?

Billeder fra La Granja

0 Comments

Skriv en hilsen eller råd

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?