Santuari de Lluc - Mallorcas verdensberømte kloster

Lluc klosteret er ikke alene blandt de mest besøgte seværdigheder på øen, men betragtes samtidig som værende det vigtigste sted for pilgrimsrejsende på hele Mallorca.

Faktisk er klosteret nævnt flere steder som Mallorcas andet varemærke, hvilket fortæller lidt om vigtigheden af Lluc.

Lluc er blandt Mallorcas største seværdigheder

Tusindvis af turister og religiøse valfarter hvert år til Santuari de Lluc, for at opleve områdets religion personificeret i dette kloster. Der findes en vandrerute kaldet “pilgrimsstien”, der fører fra byen Caimari til klosteret. Det er muligt at bestille overnatning her for en rimelig pris, eller du kan blot besøge stedet og spise et godt måltid på den udmærkede restaurant.

Historien bag Lluc-klostret

Historien om Lluc klosteret begynder tilbage i 1200 tallet, hvor en konverteret hyrdedreng på sin vandring gennem bjergene, opdager en statue af Jomfru Maria i en lille grotte. På samme side af bjerget, som statuen blev fundet, blev Santuari de Lluc bygget.

Statuen er blevet bragt til klosteret hele tre gange i løbet af historien, men alle tre gange er den på mystisk vis blevet rykket tilbage til den lille grotte på bjergsiden. Her er nu bygget et lille kapel og statuen er udsmykket med ædelstene af den fineste slags. Klosteret Santuari de Lluc bliver i dag drevet af missionærer, der har viet deres liv til udbredelsen af viden om klosteret og religionen.

Lluc klosteret i Tramuntana, indgangen
Facaden og hovedindgangen til Europas største kloster, Lluc i Tramuntana-bjergene
Jomfru Maria figuren på Lluc klosteret
Den hellige figur af Jomfru Maria, som startede historien om Lluc klosteret
statue af præsten som stiftede Lluc klosteret på Mallorca
Præsten som stiftede Lluc-klosteret har en flot statue midt på kirkepladsen

Besøg det mallorcinske museum på Lluc

Med i entréen til Lluc, får du også adgang til det etnologiske museum der giver dig stort indblik i Mallorcas historie. Museet har en enestående samling artefakter og kunstskatte, som fortæller historier om bosættelserne på øen fra før romertiden og frem til moderne tider.

Lluc klosterets museum viser Mallorcas historie

Museet på Lluc klosteret fortæller om livet på Mallorca gennem tiden

Det berømte børnekor, ‘els Blauets’

Siden 1500 tallet har klosteret været hjemsted for “Els Blauets”, et efterhånden verdenskendt kor af drenge og piger der bor og går i skole på klosteret. Navnet kommer af deres blå dragter og kan opleves til søndagsmessen.

billede af Lluc klosterets berømte kordrenge els blauets

Her ses børnekoret, els Blauets, synge smukt i kirken på Lluc klosteret

0 Comments

Skriv en hilsen eller råd

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2020 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, hotel på Mallorca, guides til destinationer, inspiration til seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

Vis
Skjul

Log in with your credentials

Forgot your details?