Santuari de Lluc - Mallorcas verdensberømte kloster

Lluc klosteret er ikke alene blandt de mest besøgte seværdigheder på øen, men betragtes samtidig som værende det vigtigste sted for pilgrimsrejsende på hele Mallorca.

Faktisk er klosteret nævnt flere steder som Mallorcas andet varemærke, hvilket fortæller lidt om vigtigheden af dette kloster.

Blandt Mallorcas største seværdigheder – for hele familien

Tusindvis af turister og religiøse valfarter hvert år til Santuari de Lluc, for at opleve områdets religion personificeret i dette kloster. Der findes en vandrerute kaldet “pilgrimsstien”, der fører fra byen Caimari til klosteret. Det er muligt at bestille overnatning her for en rimelig pris, eller du kan blot besøge stedet og spise et godt måltid på den udmærkede restaurant.

Historien bag Lluc-klostret

Historien om Lluc klosteret begynder tilbage i 1200 tallet, hvor en konverteret hyrdedreng på sin vandring gennem bjergene, opdager en statue af Jomfru Maria i en lille grotte. På samme side af bjerget, som statuen blev fundet, blev Santuari de Lluc bygget.

Statuen er blevet bragt til klosteret hele tre gange i løbet af historien, men alle tre gange er den på mystisk vis blevet rykket tilbage til den lille grotte på bjergsiden. Her er nu bygget et lille kapel og statuen er udsmykket med ædelstene af den fineste slags. Klosteret Santuari de Lluc bliver i dag drevet af missionærer, der har viet deres liv til udbredelsen af viden om klosteret og religionen.

Det berømte børnekor

Siden 1500 tallet har klosteret været hjemsted for “Els Blauets”, et efterhånden verdenskendt kor af drenge og piger der bor og går i skole på klosteret. Navnet kommer af deres blå dragter og kan opleves til søndagsmessen.

©2018 Mallorca Oplevelser | Rejse til Mallorca, billigste flybilletter til Palma, hotel på Mallorcas, destinationer, seværdigheder, aktiviteter, markeder sport og oplevelser

 

Webdesign af Acces Digital - Professionelle hjemmesider

Log in with your credentials

Forgot your details?