Possessió de Sa Bastida

Om

Possessió de Sa Bastida er en smuk historisk herregård udenfor Sant Joan

Possessió de Sa Bastida stammer fra den islamiske gård kaldet ‘Alhamar’, som kan betyde noget i stil med ‘at konvertere’.

Herregården er beliggende nord for den lille landsby Sant Joan, for foden af bjerget Puig de Sant Nofre. Herregården har historisk betydning for Sant Joan, men er ikke noget du skal køre efter, medmindre du vil nyde den rurale natur og se den flotte herregård!

Gården blev første gang nævnt i et dokument fra 1242 og igen i 1256, hvor det nævnes som en ejendom tilhørende Gonçal i Joan de Verí. Da dette er umiddelbart efter den katalanske erobring af Mallorca, kan Gonçal i Joan de Verí have været ridder af Aragonien og deltaget i erobringen. Mange riddere der bistod Kong Jaume I under denne kampagne, modtog som belønning et eller flere stykker land. Han kan også have været af adelig herkomst fra Katalonien, Italien eller Roussillon, som på det tidspunkt var en del af det aragoniske kongerige.

I 1520 hed ejeren af Sa Bastida, Hug de Sant Joan, som blev fængslet her i sit ejet hjem af oprørshæren Broderskabet, der kæmpede i protest mod kongens høje beskatning af bønder på Mallorca. Broderskabet blev besejret af de imperialistiske tropper, som blev sejlet til Mallorca i 1522 og udraderede oprørshæren endeligt i 1523. I 1525 udråbte guvernøren Hug de Sant Joan, til løjtnant i regimentet. Den sidste ejer af Sa Bastida med efternavnet ‘Sant Joan’, var Jordi de Sant Joan, der døde i 1659 uden at efterlade sig arvinger.

Sidst i 1600 tallet, kom Sa Bastida i ejerskab af markisen af Bellpuig. I 1789, taler den lokale Jeroni de Berard om de store hvede og vinmarker fra markisen af Bellpuig.

I begyndelsen af 1800 tallet, tilhørte Sa Bastida, Gual-familien, som er kendt over hele Mallorca som nogle af de største lodsejere og kornproducenter.

I 1863 tilhørte herregården Francesc Sàenz-Ramírez Socías og var på dette tidspunkt sognets næststørste ejendom.

I 1920’erne overtog Antoni Camps Ribas ejendommen, indtil for nyligt tilhørte den brødrene Francesc og Joan Camps Verger.

Sa Bastida er stadig en smuk og prangende herregård, der fremviser en stor del Mallorcas rurale skatkammer og kulturarv. Desuden indtager den vel nok en af områdets smukkeste beliggenheder, for foden af bjerget, Puig de Sant Nofre.

OBS! Dette er en privat ejendom og kan kun betragtes ude fra vejen.

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?