Posada dels Calderers

Om

Den gamle kro i Sant Joan

 

Denne yderst beskedne og ikke særligt iøjefaldende ejendom på Carrer Major, 98 i centrum af landsbyen Sant Joan, har tidligere været en kro for arbejdere og tjenestefolk, der havde tilhold i den eksemplariske els Calderers herregård lidt udenfor byens grænser.

Rent arkitektonisk er der ærligt ikke meget at at komme efter, bygningen har en hovedindgang med buet form og et mindre indhak i den noget asymmetriske murvæg. Fra facadevæggen, hænger en gadelanterne ud, hvilket giver en autentisk følelse af en kro fra 1800 tallet.

Oliver familien er blandt de mest kendte lodsejere af Possessió els Calderers, familien havde herregården allerede fra 1700 tallet og frem til midten af 1900 tallet. Det mest fremtrædende medlem af Oliver-familien, var Antoni Oliver Gaià (1863-1936), der menes at være manden der revolutionerede og moderniserede Mallorcas landbrug.

Overfor Posada els Calderers, på den modsatte side af gaden, ligger en stor bygning med tre etager og grønne traditionelle skodder for vinduerne. Denne bygning tilhører Convent de les monges de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, let oversat til; ‘Kostret for Broderskabet af Velgørenhed’. Denne munkeorden blev etableret i Sant Joan i 1870 og flyttede til sin nuværende lokation i 1926.

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks størjste guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?