Centre Católic

centre catolic er et tidligere katolsk kulturhus i sant joan på mallorca
Om

Centre Catolic er en gammelt katolsk kulturhus og teater i Sant Joan

 

Mens du trasker rundt i Sant Joan på din rejse gennem landsbyerne på Mallorca, kan du nyde en forfriskning på caféen ved seværdigheden Centre Católic.

Det katolske center i Sant Joan, bedre kendt som ‘Es Centre’ eller ‘Centre Católic’, blev bygget ovenpå den gamle præstebolig i byen.

Catre Católic blev indviet i 1922, baseret på et større projekt af Monsignor Joan Vich Nebot og sponsoreret af Monsignor Francesc Mas Galmés, sognepræst for Sant Joan.

Centre Católic er delt til at tjene to formål – den ene del er et teater, som faktisk blev til biograf, men brændte i 1978 – den anden del af bygningen er stadig præstegård.

Bygningen har to etager med et centralt tårn i midten, kronet med en statue af fader Luís Jaume Vallespir – en lokal præst, der fulgte med den berømte Junípero Serra til Californien og døde under et angreb i 1775. Piedestalen som statuen står på, bærer Sant Joans våbenskjold. Statuen blev udført af Tomàs Vila, manden som også stod bag monumentet af samme person, foran den laterale kirkeindgang samt relieffet af Sant Joan Baptista over sognekirken, Església parroquial de Sant Joans hovedindgang.

Facaden af bygningen er konstrueret i regional stilart med de velkendte grønne skodder for vinduer og døre. Særligt fra denne tidsperioden er også balkonen på første etage med balustrader, udført i sten. Over samtlige døre og vinduer ses også de overliggende buer.

I stuetagen på hjørnet, ligger også teatrets café.

Du finder Centre Católic på Plaça del Rei Juan Carlos, 1 – en lille plads på hjørnet af Carrer de Palma og Carrer de Bellavista.

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?