Casa pairal de Fra Lluís Jaume

Om

Casa pairal de Fra Lluís Jaume er fødselssted og barndomshjem for byens søn, Lluís Jaume Vallespir, som var manden der trofast fulgte Junípero Serra til Californien, men blev dræbt under et angreb i 1775.

Dette lille dukkehus med den uregelmæssige sammensætning af sten, vidner om et beskedent liv i landsbyen.

Til venstre for hovedindgangen, ses en mindesten til ære for Lluís Jaume Vallespir med inskriptionen:

Aquesta era segons tradició la casa pairal del V. Fr. Lluís Jaume, zelós defensor de Crist; qui, en la apostòlica tasca de la conversió dels gentils rebé cruent i dolorosíssim martiri de mans dels indis de l’Alta Califòrnia (1740-1775)

Hvilket oversættes til:

Ifølge traditionen, er dette fødested for Friar Lluís Jaume, en nidkær forsvarer af Kristus, der i apostlens opgave med konverteringen af hedninge, modtog et grusomt og smertefyldt martyrium af indianernes hænder i det øvre Californien (1740-1775)

Hvor

Sant Joan

Sant Joan er det mindst turistede område på Mallorca, her hersker landlig idyl og gamle traditioner. Går du en tur gennem Sant Joans landsby, opdager du hurtigt den religiøse indflydelse der ofte kendetegner små landbrugssamfund, særligt den enorme Sant Joan Baptista sognekirke og det katolske kulturcenter vidner herom. Lige udenfor landsbyen, på en bakketop, finder du næste religiøse monument, det fine gamle Consolació-kloster hvorfra du kan nyde en himmelsk udsigt. Besøg gerne Sant Joan på markedsdag eller når en af kommunens mange byfester løber af stablen, her oplever du stolte traditioner og en særlig intim stemning.

Sant Joan guide med ophold, aktiviteter og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Sant Joan

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?