L’oratori de l’Hospitalet

kapel i porreres mallorca l'hospitalet
Om

Denne bygning, kendt som l’Oratori de l’Hospitalet, fungerede som kapel der tilhørte det gamle hospital i Porreres, som første gang er dokumenteret i 1457.

Dog går kapellets historie faktisk endnu længere tilbage – det menes nemlig, at bygningen her, var den originale og første kirke i Porreres, fra ca. år 1242.

L’oratori de l’Hospitalet har gennem sin mangeårige historie, blot gennemgået to renovationer – i 1655 og 1879. Netop renovationen i 1879, er interessant for kapellets historie, man fandt nemlig en gotisk tavle begravet under kapellet, med billeder af byens tidligere skytsengle, Johannes Døberen og Sankt John Evangelisten.

Kapellet har et enkelt skib uden sidekapeller og altertavlen er dedikeret til Kristus. Renoveringerne i 1655 og 1879, blev finansieret udelukkende af troende fra området.

I dag er l’Oratori de l’Hospitalet kun åbent langfredag og igen paaskesøndag, hvor en procession gennem byen fører til kapellet, hvor der afholdes messe.

Hvor

Porreres

Porreres er et charmerende område beliggende i den sydlige del af regionen Pla de Mallorca. Porreres er kendt for at dyrke abrikoser, og hvert år fejres også denne tradition med en større festival over flere dage i byen, hvor du kan smage og købe produkter lavet af eller med abrikoser. Går du på opdagelse i Porreres kan du se frem til en masse spændende historier fra lokalområdet, bla. bjergtop-templet Monti-Sion, den enorme sognekirke kendt som den ‘rurale katedral’, Santa Creu kapellet med skudhuller fra besættelsen, samt interessante kunstudstillinger på byens lokale museum. Gennem de senere år har Porreres tiltrukket sig større opmærksomhed fra øens kokke, som har startet restauranter i området og forsøgt at give det et præg af gourmet. Ophold i Porreres byder på afslappende og nærværende indlogering på en af de mange agroturismos, hvor du bor i charmerende landlige omgivelser.

Porreres ophold, seværdigheder og begivenheder

Flere seværdigheder omkring Porreres

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?