Jernbanestationen i Muro

Om

Har du en tog-entusiast gemt i dig, så læs historien om Muros jernbanestation her

 

Estació de Muro er jernbanestationen i Muro, som faktisk ligger godt 2 km udenfor selve byen, men en vigtig del af jernbanenetværket på Mallorca.

Estació de Muro blev indviet for første gang i 1878, som en del af linjen mellem Inca og Sa Pobla. I 1981 blev stationen lukket, men igen åbnet i år 2000.

I oktober 1876, et par uger efter planlægningen af en udvidelse af Mallorcas jernbanenetværk til også at inkludere Sa Pobla, ønskede et enigt byråd i Muro også at blive en del af det udvidede netværk. Stationen skulle bygges tæt på Muros centrum, til glæde for de mange forretningsmænd Muro havde ry for at tiltrække sig.

En jernbanestation i centrum af Muro ville dog kræve, at flere broer og viadukter blev konstrueret for, at føre sporet over floden Vinagrella, der løber tværs gennem distrikterne. Dette ville kræve en voldsom investering, der ikke modsvarede det egentlige behov for en jernbanestation i Muro, hvorfor forslaget blev nedstemt i første omgang.

Ingeniører fandt dog frem til, at hvis togstationen kunne placeres et stykke udenfor det urbane centrum af Muro kommune, kunne en retfærdiggørelse af opførelsen pludselig findes.

Den 17. januar 1877 begyndte arbejdet på sporlægningen samt stationsbygningen. Arbejdet fortsatte frem til den 24. oktober 1878, hvor Estació de Muro kunne indvies til stor glæde for indbyggerne i Muro.

I 1980 iværksatte Ferrocarriles Españoles de Vía Estrecha (Spaniens Forenede Smalspor), en plan om at udvidde sporbredden fra 914 mm til 1000 mm og samtidig renovere banerne mellem byerne, Llubí, Muro og Sa Pobla. Dette arbejde medførte lukning af de pårørende stationer den 28. februar 1981.

I 1994, overtog De Baleariske Øer selv togdriften og påbegyndte i 1997 en handlingsplan for at genåbne stationerne i Llubí, Muro og Sa Pobla.

Den 27. december 2000, kunne Estació de Muro, endnu en gang betjene Muros indbyggere.

 

Hvor

Muro

Muro er et skønt og nuanceret område beliggende i den nordlige del af Mallorca, som byder på både idylliske rurale landområder og de suverænt bedste strande på hele Mallorca. Muros gamle by byder på en god håndfuld interessante seværdigheder, bla. den enorme Sant Joan kirke med sit adskilte klokketårn, det etnologiske museum, den flotte velbevarede tyrefægtningsarena samt det lille blodkapel. Er du til fysisk aktivitet kan du glæade dig til de mange åbne arealer og gode landeveje, oplagte til cykelferie på Mallorca, men også til et af Mallorcas dejligste vådområder, s’Albufera der er hjemsted til mere end 200 dyrearter. Ønsker du ophold i Muro findes her en masse skønne udlejningshuse, men også et romantisk lille hotel inde i byen med spa på tagterrassen.

Muro seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Muro

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?