Església de la Sang, blodkapellet

capella de la sang i muro mallorca er et lille kapel
Om

Blodkapellet, Església de la Sang de Muro

 

Blodets Kapel eller Casa de l’Almoina som kirken også kaldes, ligger centralt i Muro tæt ved rådhuset i byen. Den lille kirke i gotisk stil, er blevet flyttet fra sin oprindelige plads i byen, til den gamle bydel i fredede omgivelser.

Huller og mangler tæt på jordoverfladen tilkendegiver, at bygningen er flyttet flere gange – sidste gang var for ca. 25 år siden.

Església de la Sang de Muro blev oprindeligt bygget i mellem 1414 og 1428. Midlerne kom fra den gavmilde præst, Jaume Móllet, som testamenterede alle sine værdier til at få kapellet bygget. Tanken fra Móllets side var, at kapellet skulle bruges til at dele mad ud til fattige, fungere som skole og som religiøst samlingssted.

Hvor

Muro

Muro er et skønt og nuanceret område beliggende i den nordlige del af Mallorca, som byder på både idylliske rurale landområder og de suverænt bedste strande på hele Mallorca. Muros gamle by byder på en god håndfuld interessante seværdigheder, bla. den enorme Sant Joan kirke med sit adskilte klokketårn, det etnologiske museum, den flotte velbevarede tyrefægtningsarena samt det lille blodkapel. Er du til fysisk aktivitet kan du glæade dig til de mange åbne arealer og gode landeveje, oplagte til cykelferie på Mallorca, men også til et af Mallorcas dejligste vådområder, s’Albufera der er hjemsted til mere end 200 dyrearter. Ønsker du ophold i Muro findes her en masse skønne udlejningshuse, men også et romantisk lille hotel inde i byen med spa på tagterrassen.

Muro seværdigheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Muro

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Oplev flere kapeller og religiøse steder på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?