Torre dels Enagistes

torre dels enagistes er en borg fra middelalderen der nu huser lokalhistorisk museum i manacor på mallorca
Om

Torre dels Enagistes er en tidligere herregård og senere fæstning, som en del af Manacors bygrænse, beliggende i den sydlige udkant af Manacor by.

Torre dels Enagistes blev bygget af Pelai Onis, umiddelbart efter den catalanske reconquesta af Mallorca (ca. 1229-1231). Den arkitektoniske stil er karakteristisk for herregårde i Catalonien og Mallorca, fra den tidlige middelalder.

Det er tydeligt at se, at Torre dels Enagistes har haft virke som forsvars-etablissement, det enkelte indgangsparti og kreneleringen med skydeskår i på taget, vidner herom.

I dag lægger Torre dels Enagistes hus til Manacors historiske museum, Museo d’Historia de Manacor, som udstillinger imponerende samlinger fra arkæologiske udgravninger og historiske beviser på livet omkring Manacor gennem middelalderen og frem til det 20. århundrede.

På museet kan du opleve arkæologiske og historiske fund fra Manacor og omegn, der tager dig på en rejse gennem den etnologiske udvikling af Manacor.

Oprindeligt blev Museu d’Història de Manacor stiftet udelukkende som arkæologisk museum, på baggrund af en større donation fra amatør-arkæologen, Joan Aguiló i Pinya, der i 1908, gjorde den fantastiske opdagelse af ruinerne af den kristne basilika fra ca. det 5. århundrede, Son Peretó, beliggende udenfor Manacor.

I dag huser Museu d’Història de Manacor imponerende samlinger af såvel arkæologiske artefakter og mønter fra romertiden, som maskineri og redskaber nyere tids håndværksfag, alt sammen ting der centrerer sig omkring livet i Manacor og resten af Mallorcas østlige del.

Udstillingerne på Manacors historiske museum huser også fund af tidligere bopladser fra byzantinerne (nu Istanbul) samt remedier og gravgaver fra større nekropoler, som Manacor har haft mange af.

Museu d’Història de Manacor udvider sig år for år, som man konstant finder flere genstande fra ruinerne af den tidligere basilika ved Son Peretó samt fra gravstederne.

Information:

Museu d’Història de Manacor
Torre Dets Enagistes (Carretera Cales de Mallorca, km 1,5)
07509 Manacor
Tlf: +34 971 84 30 65
Mail: museo@manacor.org

Åbningstider & entré

Sommer – 15. juni – 15. septemberMandag – lørdag9:30 – 14:0018:00 – 20:30
Vinter – 16. september – 14. juniMandag – lørdag10:00 – 14:0017:00 – 19:30
EntréGratis
Hvor

Manacor

Manacor er Mallorcas andenstørste kommune, og beliggende på øens østlige side.Manacor er et historisk område med masser af lokale seværdigheder og aktiviteter at give sig til. Særligt er Manacors imponerende sognekirke og dens smukke klokketårn en populær attraktion. I Manacor finder du også en masse typiske mallorcinske restauranter, barer og cellers, hvor du kan smage lokale egnsretter lavet til perfektion og serveret med lokale vine. En af Manacors største eksportvarer er Majorica-perler, kunstige perler der ligner fuldstændig. De mest populære seværdigheder og turistattraktioner finder du dog ved kysten, hvor de fascinerende drypstenshuler, Cuevas del Drach og Cuevas dels Hams er beliggende under jorden.

Manacor seværdigheder, marked og aktiviteter

Flere seværdigheder omkring Manacor

Opdag Llevant-regionen på Mallorca

Llevant regionen på Mallorca har sit navn efter Llevant bjergkæden og naturparken beliggende på øens nordøstlige kappe, nord for byen Arta. Regionen inkluderer populære rejsemål som Cala Bona, Cala Millor, Sa Coma, s’Illot, Cala Ratjada, Canyamel, Porto Cristo og Cales de Mallorca. Foruden disse er Llevant hjemsted for en række historiske byer som Arta og Manacor. Llevant byder på Mallorcas eneste via verde (grønne rute), smukke kyster med lækre strande, varierede landskaber af bjerge, landeveje og kuperet terræn, samt en masse charmerende landsbyer, som Sant Llorenc, Son Servera og Capdepera.

Flere

Flere museer og udstillinger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Alle rettigheder forbeholdes ©2022 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?