Molí de Can Suau / Museum for biavl

den gamle mølle moli can suau er hjemsted for mallorcas museum for biavl
Om

Molí de Can Suau, nedlagt mølle og museum for biavl

 

Vindmøllen af Can Suau (eller d’en Suau ), er en nedlagt vindmølle, der engang producerede mel. Denne særlige mallorcinske vindmølle-type med en kvadratisk base, to etager, en indvendig spiral trappe og hoveddøren med en halvcirkelformet hvælvet bue.

I facaden over døren, finder du en trappe med 27 trin monteret med fuldstændigt uregelmæssige sten, som var de bare kastet på, denne tjente som adgang til vindmøllens terrasse.
I december 2000, købte regeringen på de baleariske øer vindmøllen fra Antoni Perelló og nyrenoverede den for, at huse kulturelle aktiviteter, turistkontoret i byen samt et lille museum med originale maskiner fra lokalområdets landbrug.

Andre mel-vindmøller i Llubí, er vindmøllerne i Can Corbera (Carrer Son Barquet), vindmøllen des Cos, som ligger på Inca -motorvejen og vindmøllerne Can Ferragut, d’en Moronell, Can Serra, Can Jovet, Can Riera, og Can Mareu. Vindmøllerne i området har stor kulturel betydning og er ét af Mallorcas varetegn.

Museu d’Apicultura, museum for biavl

I den nedlagte mølle finder du også det privatejede museum for biavl, drevet af ildsjælen, Bernard Lliteras.

Museet huser udstillinger af materialer brugt gennem 150 år indenfor biavl, her er omkring 300 objekter. Her kan du lære meget om metoder og materialer samt forskellige anvendelsesmuligheder af honning, blandt andet som naturmedicin.

 

Hvor

Llubí

Llubí er en søvnig lille landsby på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl præger hverdagen. Llubí er nok særligt kendt for sin produktion af honning og kapers, hvorfor den også har fået kælenavnet ‘Honningbyen’, hvilket også fejres med en årlig honningfestival. Du kan snildt få en time eller to til at gå i Llubí, mens du opdager nogle af områdets seværdigheder, bla. bjergkapellet Ermita del Sant Crist de la Salut de Remei, Sant Fileu sognekirken, Talaiot des Racons, Son Rafal mølle og kors samt det gamle biavler museum. Ønsker du ophold i Llubí vil du enten bo på byens Bed & Breakfast eller i en af de mange skønne villaer omkring byen, særligt egnet til cykelferie eller andre selvarrangerende.

Llubí ophold, seværdigheder, aktiviteter og marked

Flere seværdigheder omkring Llubí

Flere dejlige steder i Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere museer på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?