Capella de La Mare de Déu

mare de deu kapel i costitx
Om

Capella de La Mare de Déu er en af de små seværdigheder du får på din rejse gennem Costitx

 

Her i Costitx, en lille, men hyggelig landferie-by centralt i Mallorcas landdistrikter, står én af disse små seværdigheder.

For enden af hovedgaden i Costitx, Carrer Major, står et lille kapel og hviler på en fod, med indskriften ‘Poble de Costitx’.

Historien eller myten fortæller, at en præst på tur med fem kirkedrenge i 1229, fandt en statue af træ forestillende Jomfru Maria. Borgerne i Costitx besluttede at bygge et kapel ikke langt derfra og flytte statuen dertil, kapellet blev det første i Canarrossa, som var navnet på regionen hvor Costitx nu ligger, under maurernes tid på Mallorca.

Da sognet blev flyttet under Sencelles og gudstjenesterne blev rykket til kirken der, blev statuen af Jomfru Maria flyttet med. Men statuen forsvandt på mystisk vis tilbage til sit oprindelige kapel i Costitx, et tegn fra de højere magter om, at Vor Frue beskytter Costitx.
Senere blev Costitx så sit eget sogn og fik sognekirken Esglesia Parroquial de la Natividad de Nuestra Senora

Hvor

Costitx

Costitx er en søvnig lille flække på den mallorcinske hede, hvor fred og idyl hersker. Costitx har alligevel meget at byde på; skønne arealer til cykling og vandring, seværdigheder og skønne steder at bo. Costitx er værd at gå på opdagelse i, her er en håndfuld spændende seværdigheder, bla. det forhistoriske Son Corró tempel, sognekirken samt Mallorcas eget planetarium. Hvad angår ophold i Costitx kan du glæde dig til enten at leje en smuk og luksuriøs villa, eller lade dig indkvartere på områdets agroturismo hvor du mærker mallorcinernes varme gæstfrihed og nærvær.

Costitx guide til seværdigheder, begivenheder og ophold

Flere seværdigheder omkring Costitx

Pla de Mallorca

Pla de Mallorca er den region hvor du finder de mest rurale og landlige omgivelser på øen, og ofte kendt som ‘det indre Mallorca’. Pla de Mallorca er den mindst turistede region, her er det landbrugssamfund og traditioner der dominerer livet. Men det er ikke ens betydning med at du ikke skal besøge områder, tværtimod. De mange rolige landeveje gør regionen til et paradis for cyklister, byerne har et utal af historier at fortælle, de mange begivenheder og markeder, de autentiske lokale restauranter og barer, og så er der selvfølgelig de lokale indbyggere der simpelthen elsker når turister kommer forbi og kigger på deres by.

Udforsk es Pla regionen her

Flere

Flere religiøse monumenter på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?