Søg
Close this search box.

Lloc de les Ermites (Randa)

Randa betyder i disse dage lige så meget for vandrere og cyklister, som bjerget gjorde for pilgrimsrejsende for godt 700 år siden. Bjerget Randa er nemlig kendt over hele Europa som et helligdommens sted, og under betegnelsen Lloc de les Ermites, oversat til ‘Erimitagernes Sted’.

De snoede veje fører dig op ad det smukke bjerg, hvor du i omkring 200 meters højde vil nå det første lille kloster Oratori de Nostra Senyora de Gracia. Bygget ind i klippevæggen, gør dette til et magisk sted, hvorfra du kan skue den smukke ø og naturreservatet, Illa Sa Cabrera i det fjerne mod syd.

Videre op på bjerget, på det mellemste plan, finder Santuario de Sant Honorat, et smukt kloster tilbage fra det 14. århundrede. I dag fungerer Santuario de Sant Honorat som en slags tilholdssted eller kollektiv for pensionerede præster.

Den største oplevelse på bjerget Randa er uden tvivl Santuari de Nostra Senyora de Cura, bedre kendt som blot ‘cura’, blev bygget helt tilbage i det 13. århundrede. Cura er områdets største attraktion og tiltrækker hvert år besøgende fra hele verden.

Årsagen til den store popularitet skal findes i, at det var her den berømte forfatter og filosof Ramon Llull, havde tilflugtssted og brugte det til at skrive sine mange studier. Llull var den første forfatter der skrev en bog på rent katalansk, desuden en missionær, der forsøgte at bringe de tre store religioner sammen. Til minde om hans liv og værk, er et Ramón Lull museum også at finde på bjerget.

Populært lige nu

Forår i maj måned på Mallorca, Spanien. En bugt omgivet af smuk uspoleret natur.

Mallorca i maj

Mallorca i maj Billede: Muzykalne Podróże/Unsplash Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i maj måned Maj måned på Mallorca er starten på sommeren. Hotellerne

Læs mere »
Gruppe cykelryttere kører Mallorca 312 cykelløb på øen Mallorca i april.

Mallorca 312

Mallorca 312 er Europas største og hårdeste endagscykelløb, der finder sted i slutningen af april, hvor 8.000 cykelryttere tager udfordringen op.

Læs mere »
Yachts i Palma havn i april måned, på øen Mallorca i Spanien.

Mallorca i april

Mallorca i april Inspiration og idéer til rejsen til Mallorca i april måned Mallorca i april måned markerer åbningen af strand- og badebyerne på kysterne,

Læs mere »

Flere helligdomme du skal besøge på Mallorca