Randa betyder i disse dage lige så meget for vandrere og cyklister, som bjerget gjorde for pilgrimsrejsende for godt 700 år siden. Bjerget Randa er nemlig kendt over hele Europa som et helligdommens sted, og under betegnelsen Lloc de les Ermites, oversat til ‘Erimitagernes Sted’.

De snoede veje fører dig op ad det smukke bjerg, hvor du i omkring 200 meters højde vil nå det første lille kloster Oratori de Nostra Senyora de Gracia. Bygget ind i klippevæggen, gør dette til et magisk sted, hvorfra du kan skue den smukke ø og naturreservatet, Illa Sa Cabrera i det fjerne mod syd.

Videre op på bjerget, på det mellemste plan, finder Santuario de Sant Honorat, et smukt kloster tilbage fra det 14. århundrede. I dag fungerer Santuario de Sant Honorat som en slags tilholdssted eller kollektiv for pensionerede præster.

Den største oplevelse på bjerget Randa er uden tvivl Santuario Nuestra Señora de Cura, bedre kendt som blot ‘cura’, blev bygget helt tilbage i det 13. århundrede. Cura er områdets største attraktion og tiltrækker hvert år besøgende fra hele verden.

Årsagen til den store popularitet skal findes i, at det var her den berømte forfatter og filosof Ramon Llul, havde tilflugtssted og brugte det til at skrive sine mange studier. Llul var den første forfatter der skrev en bog på rent katalansk, desuden en missionær, der forsøgte at bringe de tre store religioner sammen. Til minde om hans liv og værk, er et Ramón Lull museum også at finde på bjerget.
[su_divider top=”no” divider_color=”#f1b329″ size=”4″]
[wpgmza id=”317″]

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?