Estación Enològica

ønologisk station i felanitx var et research center for vinproduktion
Om

Den ønologiske station i Felanitx, bygget i 1913 som en reaktion på vinpestens ødelæggelser for, at genskabe 1800 tallets velmagtsdage som produktionsmekka for højkvalitets-hvidvin. En revitalisering af vinindustrien var nødvendig efter vinpestens (phylloxera) hærgen gennem hele Europa i slutningen af 1800 tallet.

Spaniens regering vedtog en reform i 1892, som skulle sikre den fortsatte udvikling af vinindustrien i Spanien, De Canariske Øer og på De Baleariske Øer. Dette betød, at en række af disse Estación Enològica, kunne oprettes i de vigtigste vinområder rundt omkring i Spanien og fungere som forskningscentre indenfor ønologi.

Nogle helt centrale agendaer for Estación Enològica i Felanitx var, at klassificere forskellige regionale druesorter, finde de helbredsmæssige virkninger af vine samt eddiker, uddanne lærlinge og kommende vinbønder, rådgive vinbønder og vinkypere på baggrund af analyser af vinmarkedet både nationalt og internationalt – alt sammen for at sikre differentiering og derved søge at udbygge konkurrencedygtigheden for Mallorca.

Estación Enològica de Felanitx er designet af ingeniøren Arnest Mestre i Artigas, som også var direktør for stationen/centret. Det er en meget særpræget bygning med smukke udskæringer og en imponerende hovedindgang. Den aflange bygning på hele 77 meter, ligger på Passeig de Ramon Llul i den vestlige ende af Felanitx.

Hvor

Felanitx

Felanitx er en by og kommune beliggende på Mallorcas østlige side. Foruden selve byen består Felanitx også af den populære lystbådehavn Portocolom, der over årene har udviklet sig til et populært rejsemål med masser af restauranter og muligheder for ophold. Felanitx byder på masser af kultur og historie der kommer til udtryk i de mange årlige begivenheder og seværdigheder der er værd at kigge forbi. Særligt i forhold til seværdigheder kan Felanitx prale af at være hjemsted for et af Spaniens 10 mest unikke borge, nemlig Castell de Santueri. Men også det imponerende bjergtop-kloster Santuari de Sant Salvador, sognekirken Sant Miquel, augustin-klosteret og den gamle enologiske station er værd at svinge forbi på turen.

Felanitx seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Felanitx

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere historiske bygninger på Mallorca

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?