Casa de Cultura (Can Prohens)

Om

Can Prohens er et strålende eksempel på traditionel arkitektur fra senbarokken  på Mallorca

Can Prohens ligger på torvet, Placa de sa Font de Santa Margalida, lige overfor sognekirken i Felanitx.

Ejendommen blev opkøbt af Felanitx kommune i 1970 fra en privat familie, som havde haft ejendommen gennem flere hundrede år – efter 16 års renovering, åbnede huset for offentligheden, som Casa de Cultura (kulturhuset).

På frontsiden af huset ses en balton med jerngelænder, herfra oplæses hvert år en tale, som starter St. Agustí festivalen i byen.

Dele af førsteetagen i Casa de Cultura, er dedikeret til en permanent udstilling af Miquel Barcelós værker. Miquel Barceló er født og opvokset i Felanitx, derfor en af byens ‘sønner’, og har blandt andet designet én af de smukke skulpturer som dekorerer katedralen Sa Seu i Palma, samt det ‘nye kapel’.

Casa de Cultura bruges hyppigt til intimkoncerter, kunstudstillinger samt foredrag, her er gjort meget ud af, at skabe et autentisk forum og mødested for ethvert kulturelt tema. Når Mallorca én gang årligt afholder Nit-del-Art festivalen, som er en uge i kunstens tegn, har Felanitx sin egen version, nemlig Nitx-del-Art, hvor Casa de Cultura stiller hus til rådighed for særligt udvalgte kunstnere, nye som etablerede navne.

Hvor

Felanitx

Felanitx er en by og kommune beliggende på Mallorcas østlige side. Foruden selve byen består Felanitx også af den populære lystbådehavn Portocolom, der over årene har udviklet sig til et populært rejsemål med masser af restauranter og muligheder for ophold. Felanitx byder på masser af kultur og historie der kommer til udtryk i de mange årlige begivenheder og seværdigheder der er værd at kigge forbi. Særligt i forhold til seværdigheder kan Felanitx prale af at være hjemsted for et af Spaniens 10 mest unikke borge, nemlig Castell de Santueri. Men også det imponerende bjergtop-kloster Santuari de Sant Salvador, sognekirken Sant Miquel, augustin-klosteret og den gamle enologiske station er værd at svinge forbi på turen.

Felanitx seværdigheder, marked og ophold

Flere seværdigheder omkring Felanitx

Opdag Migjorn-regionen på Mallorca

Migjorn-regionen er den mest sydlige region på Mallorca, og samtidig den tørreste.Den består af kommunerne Campos, Llucmajor, Sanatní, Ses Salines og Felanitx, der blandt andet byder på populære rejsemål som Cala d’Or, s’Arenal og Portocolom. De mange flade arealer i Migjorn-regionen gør det attraktivt at cykle her, særligt omkring Llucmajor er cykelturisme meget populært. I det sydøstlige hjørne af regionen finder du desuden det smukke naturområde, Mondragó Park, som er et populært besøgsmål for strandgæster og naturelskere.

Flere

Flere historiske bygninger

0 Comments

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alle rettigheder forbeholdes ©2023 Mallorca Oplevelser - Danmarks største guide til Mallorca

Log in with your credentials

Forgot your details?